11 בני אדם ננשכו הלילה על ידי תנים סמוך לחוף דוגה בכינרת, 3 מהם קטינים. על פי הודעת מרכז רפואי צפון הבוקר (שבת), כולם טופלו, קיבלו את החיסונים הנדרשים ושוחררו, למעט מטופלת אחת שהגיעה מחוף אחר בשעה מאוחרת יותר. על פי דוברות מד"א הנפגעים פונו לבית החולים במצב קל.
על פי איגוד ערים כנרת, אמש הגיעו מספר תנים, כנראה מאזור המג'רסה, לאזור הכינרת בחיפוש אחר מזון, כפי שקורה ברבים מהישובים והערים בארץ לאחרונה, על ידי חיות הבר. התנים כנראה הריחו המזון הנגיש באוהלים והחלו לחפשו, ומהבהלה שנוצרה, שרטו נופשים, שהועברו לטיפול בבית החולים פוריה ושוחררו. הפקחים והשוטרים הם שהבריחו את התנים מחוץ לחופים.
משרד הבריאות ורשות הטבע והגנים פרסמו אזהרה לציבור לפיה מדובר באירוע חשיפה לבעל חיים שחשוד כנגוע בכלבת. עוד ציינו כי התן שחשוד כנגוע לא נתפס עד כה. האנשים שנפגעו ממנו קיבלו טיפול מונע לכלבת. "מחלת הכלבת היא מסוכנת וקטלנית ולכן מבקש משרד הבריאות במידה ונחשפתם לחיית בר באיזור לפנות באופן מיידי ולדווח ללשכת הבריאות במקום מגורכם, בסופי שבוע ובשעות הערב יש לפנות למרכזים לרפואה דחופה בבתי חולים", נמסר.
עוד מסר משרד הבריאות: "קוראים לציבור לגלות ערנות ולהימנע מכל מגע עם חיות בר. במקרה של נשיכה, שריטה או מגע עם בעל חיים לא מוכר, יש לשטוף את האזור היטב במים ובסבון ולפנות ללא דיחוי לקבלת טיפול רפואי. בנוסף, בעלי חיות מחמד נדרשים לוודא כי חיותיהם מחוסנות נגד כלבת בהתאם לדרישות החוק".
ברשות הטבע והגנים הוסיפו כי על מנת לשמור על ביטחוננו חשוב לשמור על כללים אלו: אין להאכיל חיות בר בשום מקום ובשום מצב; אין להותיר בטבע אשפה ושאריות מזון, גם לא בשקיות סגורות. יש לקחת את האשפה ולא להשאירה בשטח; יש ללון רק בחניוני הלילה המורשים. בחניון הלילה יש לאחסן את האשפה והמזון בכלי הרכב בסיום היום; יש לשמור מרחק מחיית בר.
יוסי נבעה יושב ראש איגוד ערים כינרת: "אנו רואים בדאגה וחומרה את המקרה, ודורשים מרשות הטבע והגנים, והשירותים הווטרינרים האחראים על תחום זה, לפעול בדחיפות הנדרשת לדילול אוכלוסיית התנים באזור, ולהפעיל פקחים בשעות הלילה לאורך עונת הקיץ לבל יקרה מצב זה שנית. אנו מצרים על החוויה שעברו הנופשים ומקווים כי מקרה זה לא ישוב על עצמו. נמשיך לטפל במיגור תופעה זו".
מנהלת מלר"ד מרכז רפואי צפון ד"ר נעה שחם הדרי, מסרה: "בכל מקרה של נשיכה, שריטה או מגע קרוב עם חיית בר, יש לפנות ללא דיחוי לקבלת טיפול רפואי וחיסון. מעבר לטיפול המיידי, אני קוראת לציבור לנקוט משנה זהירות: יש להימנע מכל מגע עם בעלי חיים משוטטים או חיות בר, להרחיק אותם מאזורי מגורים ומקומות בהם שוהים ילדים, ולוודא שחיות המחמד הביתיות מחוסנות כחוק. ערנות ומניעה הם הכלים הטובים ביותר שלנו לשמירה על הבריאות".
