היועץ המשפטי של הרבנות הראשית, יעקב עפר, קבע היום (שלישי) כי הרישיון שניתן לארגון "צהר" לשמש כגוף נותן כשרות הוענק ש"לא כדין" וכי "אין לו תוקף וסמכות"
קביעתו של היועץ המשפטי היא בעקבות ההודעה של הרבנות הראשית מיום חמישי שעבר, שהעניקה לארגון "רבני צהר" אישור רשמי להעניק כשרות לעסקים - כמו כל גוף כשרות אחר. עם הקביעה, האישור ככל הנראה לא יינתן לארגון שמונה כמאות רבנים מהציונות הדתית ופועל "להנגשת שירותי דת לכלל החברה".
כבר ביום ההודעה של הרבנות הראשית על מתן האישור נשמעו התנגדויות. מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, דרש לבטל את ההחלטה: "האישור ניתן שלא כדין, ולא עבר דרך מועצת הרבנות הראשית כנדרש".
מתן האישור והסכסכוך סביבו קורה ברקע היריבות המתמשכת בין מנכ"ל הרבנות הראשית, יהודה כהן, למנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן. כהן עומד לסיים את תפקידו בעוד שבועיים, וככל הנראה האישור לצהר ניתן כמעין "נקמה" במשרד לשירותי דת ובאבידן - המזוהים עם מפלגת ש"ס - שמתנגדת למתן האישור לארגון רבי צהר.
ארגון רבני צהר מפעיל מנגנון פיקוח מזון כבר במרץ 2018, אז הודיע שהוא מקים מערך פיקוח מזון, שיתחרה בזה של הרבנות. בהודעה אז נאמר כי בעלי המסעדות יידרשו לעמוד בתנאים מסוימים ולסגור את המסעדה שלהם בשבת ובחג. מערך של פקחיות מזון יגיע למסעדות ויצטרך לדווח למוקד הפיקוח על בדיקות המזון שלו, באמצעות שידור בזמן אמת מהאפליקציה. הן יקבלו את השכר שלהן ישר מארגון צהר, וכך לא יהיה קשר של עובד-מעסיק עם בעל המקום. בעלי העסקים ייהנו מהנחה משמעותית, ואולי היא תתגלגל גם לצרכן.
ממערך כשרות צהר נמסר בתגובה: "הציבור בישראל זכאי לכשרות אמינה, מקצועית ונגישה, ולא לסחבת משפטית ומינהלית שמעכבת את יישום החוק ופוגעת בציבור שומרי הכשרות. צהר קיבלה את רישיונה כדין מאת הממונה על אסדרת הכשרות ברבנות הראשית. ככל שקיימות טענות הנוגעות לתהליך המינהלי, יש לבררן ולפתור אותן במסלול המתאים ולא להפוך אותה לכלי לפגיעה במערך כשרות שהוכיח את איכותו ההלכתית והמקצועית".
