סניגוריהם של נתניהו ואלוביץ', עורכי הדין עמית חדד וז'ק חן, הגישו הבוקר (רביעי) בקשה לבית המשפט בדרישה לקבל הבהרות מהיועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה לעניין התייחסות השופטים לסעיף השוחד בתיק 4000. במכתבם ביקשו הבהרות באשר למה בכוונתה לעשות עם המלצת השופטים לחזור בהם מהאישום בסעיף.
המכתב נשלח בעקבות התייחסותה של השופטת רבקה פרידמן-פלדמן בסוף החודש שעבר לעניין הקושי בהוכחת סעיף השוחד בתיק 4000. "לא תכננו לומר את זה, אבל לאחר שמיעת עדותו של ראש הממשלה, עמדתנו כפי שנשמעה ביוני 2023 עומדת בעינה", אמרה השופטת פרידמן-פלדמן בדיון שעסק בהרחבת ימי שמיעת עדי ההגנה לחמישה ימים בשבוע.
זאת אחרי שבשנת 2023 אמרו השופטים לצדדים כי "קיימים קשיים בביסוס עבירת השוחד שבאישום הראשון בכתב האישום. על רקע קשיים אלה, הוצע כי המדינה תשקול לחזור בה מעבירת השוחד".
במכתבם של חדד וחן נכתב כי "להחלטה זו של הרכב השופטים יש משמעות מהותית-דרמטית. ואולם יש לה גם משמעות פרקטית-דיונית, שכן ככל שהיועמ"שית תקבל את המלצת הרכב השופטים, הדבר ישליך גם על תוכנית המשפט להמשך פרשת ההגנה".
"השופטים התייחסו להשפעה זו של החלטת היועצת המשפטית לממשלה גם בהחלטה מ-20.7.2026 לפיה נקבע בין היתר כי "עד כה לא הונחה על ידי הצדדים תשתית או תוכנית המאפשרת המשך קיום הדיונים במתכונת הנוכחית", כתבו השניים.
הם הוסיפו: "נוכח האמור, על מנת להיערך כראוי להמשך פרשת ההגנה ולדיון שנקבע ל-6 בספטמבר – נבקש כי תתקבל עמדת היועמ"שית ביחס להצעת השופטים לחזור מאישום השוחד. ככל שעמדה זו לא תתקבל בהקדם, הדבר יקשה מאוד על הצדדים להיערך באופן יעיל להמשך שמיעת ההליך".
