המשטרה הודיעה היום (חמישי) באופן רשמי כי זוהתה גופתו של הנעדר אלדר דיין. הגופה אותרה לאחר שלושה שבועות של חיפושים נרחבים.
בית המשפט האריך בשבוע את מעצרם של שני חבריו של אלדר דיין, עומרי פרץ ומקסים ברוורמן בחשד לרצח. עם מציאת הגופה, התווסף סעיף זה. פרץ וברוורמן שותקים בחקירתם.
מוקדם יותר היום, גופה אותרה במרכז הארץ במהלך החיפושים אחר הנעדר אלדר דיין. הגופה הועברה למכון הלאומי לרפואה משפטית לצורך זיהוי ובירור נסיבות המוות.
במשטרה אמרו כי מפקד מחוז מרכז, ניצב אמיר כהן, קיים אתמול דיון לגבי התיק, לאחר שבמחוז דרום עדכנו כי מיצו את כלל פעולות החיפוש וכיווני הבדיקה. התיק הועבר לאחריות מחוז מרכז, שעד כה היה אחראי רק על חקירת הקטטה שבעקבותיה נעלם אלדר.
בעקבות הודעת המשטרה, בני משפחתו של דיין טענו כי לא עדכנו אותם בדבר ההתפתחות האפשרית, ומתחו ביקורת חריפה: "משטרת ישראל התנהלה בחוצפה ובחוסר אנושיות מהיום שאלדר נעדר. [הם] התנהגו באטימות ובהתעלמות מוחלטת מקיומה של המשפחה". אימו של דיין הגיעה למקום שבו נמצאה הגופה, התעמתה עם השוטרים במקום וקראה: "קחו אותי לילד עכשיו".
מוקדם יותר השבוע נמצאו שתי קסדות שעל פי המידע שברשות החוקרים בתיק שימשו את דיין ואת חבריו ביום היעלמותו. כמו כן, הוארך מעצרם של עומרי פרץ ומקסים ברוורמן, חבריו של דיין. גורם במשטרה סיפר לכאן חדשות: "מקסים שותק בחקירה ולא משתף פעולה, עומרי מדבר מעט וכבר נתפס משקר בחקירתו".
ב-18 ביולי נסעו דיין, פרץ וברוורמן מדימונה למרכז. הם הגיעו לפארק בהוד השרון, שם התפתחה קטטה בין דיין לבין שני חבריו. פרץ וברברמן עזבו את המקום ברכב של אימו של ברברמן, והשאירו את דיין מאחור. כעבור זמן מה הם שבו למקום שבו השאירו את דיין. כל השלושה היו תחת השפעת סמים לאורך כל האירוע.
דיין הציג את חבריו לחבורה של חמישה גברים שפגש בפארק, וקטטה התפתחה בין שתי החבורות. בשלב מסוים נכנס פרץ לרכב של אימו של ברוורמן וניסה לדרוס את אחד הגברים שהתקוטטו איתם, שנפצע באורח קל מאוד. השמשה הקדמית של הרכב ניזוקה מכיוון שהנפגע הכה בה לאחר ניסיון הדריסה.
ההשתתפות של דיין עצמו בקטטה הייתה מוגבלת יחסית, ואחד מחמשת הגברים שהתעמתו עם השלושה העיד במשטרה שפרץ וברוורמן איימו לרצוח אותו.
