יושב ראש ועד עובדי רשות שדות התעופה, פנחס עידן, הגיב היום (שישי) לראשונה להחלטתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו להדיח אותו מהליכוד. "אני הייתי בליכוד לפני ביבי ואני אשאר אחרי ביבי", תקף. "מה זה חבר מרכז בליכוד? שום דבר". הריאיון המלא עם עידן ישודר הערב ב-17:00 באולפן "גליק ותמר" בכאן 11.
עידן הדגיש שהקריסה של נמל התעופה בן גוריון אמש עשויה לחזור על עצמה: "לא נעבור את החגים אם לא יהיה גיוס עובדים. חבל על הזמן, שלא יגידו לא אמרתי"
המוני נוסעים נתקעו אתמול בנתב"ג בשל השיבושים החריפים, כולל השבתה מוחלטת של עמדות הצ'ק-אין והקפאה זמנית של נחיתות בשדה. הפעילות החלה להתחדש בהדרגה, לאחר סידור מחדש של לוח הטיסות.

רשות שדות התעופה וועד העובדים החליפו האשמות הדדיות. ברש"ת תקפו בחריפות את ההחלטה לפתוח בשביתה באחד מימי השיא של הקיץ, על חשבונם של עשרות אלפי נוסעים. בוועד השיבו כי הגורם לשיבושים הינו משבר כוח אדם חריף, שעליו התריעו פעם אחר פעם להנהלה.
בעקבות הכאוס בנמל התעופה החליט אמש נתניהו על הדחתו של עידן ממפלגת הליכוד. לפי ההודעה שפרסמה המפלגה, נתניהו החליט להדיח את עידן "בעקבות השביתה הפרועה והלא חוקית בשדה התעופה שפגעה באזרחי המדינה וגרמה נזק למשק".
בריאיון שהעניק עידן לכאן חדשות ברשת ב' אתמול, הוא טען כי מי שהכריזה על השביתה היא הנהלת הרשות ולא הוועד. "המשמרת הייתה אמורה להסתיים בשעה 11:00 בבוקר, והודענו שהסבלים קורסים ולא יכולים לעבוד 12 שעות. משמרת הצהריים הייתה אמורה להגיע בשעה 13:00, וההנהלה התבקשה להקדים אותה בשעתיים. אם הם היו עושים זאת, לא הייתה שביתה", טען, "אנחנו לא עצרנו אף טיסה".
עידן גם אמר שהכאוס ששרר אמש בנמל התעופה עלול לחזור על עצמו. "אנחנו לא ניזום כלום, אבל אם לא יצליחו לגייס עובדים - לא נעבור בשלום את החגים ולא את אוגוסט", הזהיר.
