ראש מועצת תל שבע עומאר אלאעסם נעצר היום (שני) בחשד לעבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים. שישה חשודים נוספים נעצרו במסגרת החקירה, בהם בני משפחתו של ראש המועצה, ושישה נוספים עוכבו.
מעצרו של אלאעסם הוארך בשמונה ימים. יחד עם ראש המועצה נעצרו גם אחיו, דודו, מנכ"ל המועצה, הגזבר, סגן מנהל מחלקת התברואה ומנהל חברת אבטחה. על פי החשד, בתל שבע נמכרו מכרזים, שזכייה בהם הותנתה בהעסקת קרובי משפחה שלא עבדו בפועל.
בין היתר נחשד כי נמכרו מכרזים לארוחות בגנים ובבתי ספר, שהזוכה בהם לא סיפק את המנות הנדרשות. עוד נבדקו מכירות מכרזים בתחומי הניקיון והתשתיות, שהזוכים בהם נדרשו להעסיק קבלני משנה שהם קרובי משפחה.
תושב היישוב אמר לכאן חדשות: "הנורמה היא שילדים של בכירים במועצה שלומדים בחו"ל או מטיילים רשומים כמועסקים בגנים כמאבטחים ומקבלים משכורת חודשית". לדבריו, אחד מבתי הספר בתל שבע נפרץ כמה פעמים, ובגנים רשומות סייעות שלא עובדות.
על פי החשד, עשרות רבות של עובדים קיבלו שכר מבלי שעבדו בפועל. קבלנים של שירותים שונים זכו במכרזים בתנאי שיעסיקו קרובי משפחה, ואז לא סיפקו את השירות.
המעצרים בוצעו הבוקר, אחרי חקירה סמויה שהתנהלה בחודשים האחרונים ביחידה הארצית למאבק בפשיעה כלכלית ובמחוז דרום.
עורך הדין מאור שגב, שמייצג את ראש המועצה, מסר: "מרשי הוא איש שומר חוק. הוא נחקר חקירה ממושכת, שיתף פעולה עם היחידה החוקרית ומסר גרסה מפורטת לכל החשדות". לדברי עורך הדין, "החקירה בראשית דרכה וליחידה החוקרת יש חלקי אינדיקציות, אשר מצבן הראייתי דל ביותר. בית המשפט אפשר ליחידה החוקרת להמשיך חקירה כאשר מרשי במעצר. מצופה מהיחידה החוקרת לבחון את החשדות לעומקן אשר לבסוף תתברר האמת, כי למרשי אין כל קשר לחשדות".
לפני חודשיים נחשפה פרשת שחיתות בעיריית נהריה, שבמסגרתה עלה חשד להטיית מכרזים, שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון ועבירות מס. בלב הפרשה ההיא עמד סגן ראש העירייה, דימה אפשטיין, שעל פי החשד קיבל טובות הנאה מהעבריין המוכר שמוליק הרוש. מלבד סגן ראש העיר נעצרו גם יו"ר ועדה ומנהל אגף בעיריית נהריה.
