ארצות הברית וארגנטינה סיכמו לפעול נגד ארגון הטרור חיזבאללה בדרום אמריקה. כך פורסם הלילה (ראשון) בסוכנות הידיעות הצרפתית איי.אף. פי.
שרי החוץ של שתי המדינות הודיעו על התכנית המשותפת בבמסיבת עיתונאים שנערכה בבואינוס איירס, בירת ארגנטינה. שר החוץ האמריקני, רקס טילרסון, אמר כי "חייבים לפעול נגד הקבוצות הפליליות - הברחת סמים וסוחרים בבני אדם - כי הן מסייעות לממן פעילות טרור". שר החוץ של ארגנטינה אמר כי ארצו פועלת נגד הארגונים, ורוצה להפוך את האיזור ל"אזור של שלום".
בדצמבר האחרון פורסם באתר החדשות האמריקני "פוליטיקו" תחקיר, שבו נטען כי נשיאה הקודם של ארצות הברית ברק אובמה עיכב פעילות של רשויות האכיפה נגד רשת להברחת סמים של חיזבאללה. לפי הפרסום, ממשלו של אובמה מנע בחלק מהמקרים העמדה לדין והסגרה של חברים ברשת, משום שחשש כי פעילות נגדם תעכב את הסכם הגרעין שגיבשה ארצות הברית עם איראן.
בתחקיר נאמר כי במהלך תקופת כהונתו של אובמה, משרד המשפטים האמריקני ניהל מעקב ממושך אחרי רשת עולמית להברחת סמים של ארגון הטרור השיעי. לטענת גורמים, רשויות החוק כבר ביקשו להעמיד חלק מהם לדין ודרשו הסגרה של אחרים בגין הברחת סמים לשטח ארצות הברית – אך נתקלו בסחבת מצד הרשויות בוושינגטון, ולעיתים גם בסירוב מוחלט.
מערך ההברחות המדובר של חיזבאללה כלל הברחת קוקאין מאמריקה הלטינית לאפריקה ומשם לאירופה, וכן הברחות של סמים לתוך ארצות הברית. לפי הדיווח, ארגונו של חסן נסראללה נהג להלבין את כספי הסמים הללו באמצעות עסקי מכירות של כלי רכב אמריקניים משומשים באפריקה.
הגורמים שעליהם התבסס הדיווח טענו כי ממשל אובמה חשש שפעולה נגד חיזבאללה, המזוהה עם איראן, הייתה פוגעת במשא ומתן שהתנהל במקביל מול הרפובליקה האסלאמית סביב הסכם הגרעין. ההסכם נחתם בסופו של דבר בין איראן לבין המעצמות בקיץ 2015.