בארגון רופאים לזכויות אדם קוראים לשנות לאלתר את תנאי כליאתו של העבריין הבכיר, יצחק אברג'יל, ומותחים ביקורת חריפה על שירות בתי הסוהר בעניין. כך פורסם היום (רביעי) בתוכנית הבוקר הזה עם אריה גולן בכאן רשת ב.
בחוות דעת שהוציא הארגון נכתב כי אברג'יל מוחזק בתנאי בידוד וכי מדובר בענישה פיזית שאין לה עיגון בחוק. עוד נכתב כי לבידוד ממושך יש השלכות נפשיות מסוכנות ולעיתים ארוכות טווח. כמו כן, כלואים הנתונים בבידוד סובלים מתחלואה נפשית בשיעור הגבוה פי שניים מאלה שאינם נתונים בבידוד.
בארגון אמרו כי ברור שישנם אנשים בכלא המציבים בפני שב"ס אתגרים עצומים וכי השימוש בבידוד נעשה לעיתים בשל מחסור באלטרנטיבות זמינות ונגישות. אולם, לאור ההשפעה ההרסנית של הבידוד על שב"ס לבחון דרכי התמודדות אחרות.
ענת ליטווין, מנהלת מחלקת כלואים בארגון אמרה לכאן חדשות כי רתיעת הציבור מאברג'יל וממעשיו ברורה וכי בארגון מודעים לזכויות האנשים שנפגעו ממנו ובני משפחותיהם. אולם החוק בישראל לא מתיר עונשים פיסיים ונפשיים אלא את שלילת החופש בלבד ובידוד מהווה ענישה כזאת בדיוק. ליטווין הוסיפה כי מניעת כל קשר אנושי מאדם מהווה ענישה אכזרית ומיותרת המנוגדת לחובת המדינה להחזיק כלואים במשמרת נאותה ובטוחה.
בסוף חודש יוני השנה נשפט יצחק אברג'יל לשלושה מאסרי עולם ועוד 30 שנות מאסר וכי מיד לאחר מכן הוא הועבר לאגף ההפרדה הארצית.
עו"ד שמשון וייס, סנגורו של יצחק אברג'יל, אמר כי מרשו נמצא באגף שבו אסירים שוהים במשך 23 שעות ביממה לבדם, בלא כל יכולת לתקשר עם בני אדם אחרים וכי מדובר בתנאי כליאה קשים ולא אנושיים.
הוא הוסיף כי לא הייתה כל הצדקה להעביר את אברג'יל לאגף הפרדה לאחר כ-14 שנים בהם הוא מצוי במאסר ומעצר לסירוגין ובהם איש לא סבר שיש להעבירו להפרדה ובידוד. וייס האשים כי מדובר בענישה אכזרית שלא מתאימה למדינה דמוקרטית ואמר כי מדובר בתנאים אכזריים שלא הולמים החזקה של בני אדם וכי אפילו חיות לא מוחזקות בתנאים כאלה.
הוא הוסיף כי לשב״ס יש את כל הכלים הטכנולוגיים והמודיעיניים להתמודד עם כל בעיה שמתעוררת וכי בתי הסוהר נועדו להרחיק מהחברה אנשים שהפרו את החוק והכללים החברתיים תוך שמירה על כבודם ושלומם הנפשי ולא לרמוס את צלם האנוש של האסירים.
משב"ס נמסר כי החזקת האסיר נעשית על פי פקודות ונהלים. עוד נמסר כי גורמי הטיפול בבתי הסוהר מבצעים מעקב שוטף אחר מצב האסירים הנמצאים בהפרדה ובכלל וכי במידה והם מתרשמים כי חלה החמרה במצבם הנפשי הם יטופלו מול גורמי הרפואה של שב"ס.