השר לביטחון הפנים לשעבר אמיר אוחנה אומר היום (שלישי) בוועדת החקירה הממלכתית לחקר אסון מירון כי הם יודעים מעט מאוד, משום שהתמונה שנשקפת מהפרוטוקולים מאוד חלקית. "כשנכנסתי לתפקיד הייתי בהלם שדיונים מתקיימים אצל השר לביטחון הפנים וביקשתי להקליט את כל הישיבות כי הפרוטוקולים לא משקפים".
אוחנה נשאל אם היה יכול לעשות משהו אחר. הוא השיב כי השאלה עולה אצלו הרבה בימים ובלילות ואמר כי "במלוא הכנות באופן סביר אני חושב שאני, המפכ"ל, ומפקד המחוז השקענו את כל היכולות שלנו. קיימנו הליך סדור ולכן לדבריו לא היה משהו שהם נדרשו לעשות ולא נעשה".
אוחנה הביע תמיכה במה שרי האוצר לשעבר שטייניץ ולפיד ניסו לעשות - להפקיע את הקרקעב במתחם ולהיות מסוגלים לעשות שינוי תשתיתי כדי להכיל את כל הבאים. הוא נשאל לעניין העובדה שהמשטרה לא ביצעה תחקיר לאירוע ואמר שלדעתו היועמ"ש והגורמים המשפטים מנעו זאת.
השופטת ברלינר התייחסה לפגישה ב-22 באפריל שממנה עולה שהיו אמירות גם לגבי חשש מהצפיפות. אוחנה אמר שאכן היה חשש אמיתי. "תחושה שקיימת כל שנה אף אחד לא אמר שזה אירוע שאנחנו לא נדע לתת לו מענה".
אוחנה ציין כי סבר אז והוא סבור גם היום שלא היתה הצדקה לסגור את אירוע מירון. "אם היו חושבים שיש הצדקה לסגור, כמו שנה לפני כן, אז זה היה קורה. פה לא היתה הצדקה", אמר אוחנה. הוא אמר כי היה חבר בקבינט הקורונה וידע שאין הצדקה אפידמיולוגית להגבלה כלשהיא. הוא הוסיף גם כי עמדת המפכ"ל ומפקד המחוז היתה שחור או לבן, כלשונו.
המפכ"ל יעקב שבתאי העיד לפני כחודש וחצי בפני הוועדה. הוא נשאל אם הוא רואה עצמו אחראי למה שקרה והשיב: "אני אחראי על כל מה שקורה במשטרת ישראל, השאלה היא אם אחריות היא אשמה. עשיתי כל מה שיכולתי על מנת שהאירוע יצליח".
שנה אחרי האסון במירון, המשטרה מסרבת לתחקר את האירוע. הסיבה: קצינים בכירים חוששים שהעדות שלהם תשמש לרעתם במסקנות ועדת החקירה הממלכתית. @moyshis עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/jPAkMCyrWU
— כאן חדשות (@kann_news) May 18, 2022