משטרת ישראל טרם ערכה תחקיר פנימי על התנהלותה באסון מירון - גם יותר משנה לאחר שהתרחש. כך פורסם הערב (רביעי) בחדשות הערב בכאן 11. הסיבה לכך היא שקצינים בכירים חוששים מהממצאים. התחקיר לא בוצע למרות הפצרות ועדת החקירה הממלכתית. קצינים טענו: תחקיר מבצעי שבו "ידברו חופשי" עלול לעמוד לרעתם בהחלטות הוועדה.
שנה אחרי האסון במירון, המשטרה מסרבת לתחקר את האירוע. הסיבה: קצינים בכירים חוששים שהעדות שלהם תשמש לרעתם במסקנות ועדת החקירה הממלכתית. @moyshis עם הפרטים ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/jPAkMCyrWU
— כאן חדשות (@kann_news) May 18, 2022
במשטרה מסרו בתגובה: "מיד עם קרות האסון נפתחה חקירה פלילית. מכיוון שהוקמה ועדת חקירה ממלכתית, החקירה המשטרתית הופסקה וחומריה הועברו לוועדת החקירה הממלכתית. לאחר פרסום המלצות הוועדה לאירוע מירון תשפ"ב, בוצעה במשטרה עבודת הפקת לקחים סדורה ופרטנית ולקחיה יושמו במסגרת היערכות המשטרה לאירוע מירון שנה זו".
באפריל העיד המפכ"ל יעקב שבתאי בפני ועדת החקירה. המפכ"ל נשאל אם הוא רואה עצמו אחראי למה שקרה והשיב: "אני אחראי על כל מה שקורה במשטרת ישראל, השאלה היא אם אחריות היא אשמה. עשיתי כל מה שיכולתי על מנת שהאירוע יצליח".
שבתאי התכונן לעדותו חודשים מראש, והוא לווה בעורכי הדין עודד גזית ואלירם בקל. הוא הוסיף: "לדעתי חוסר היכולת של משרדי הממשלה להגיע לנוסח תקנות קורונה היה שיקוף של הקושי המלווה את אירוע מירון. חוסר הרצון והיכולת של הדרג המדיני להסדיר את האירוע והאתר עצמו. היום הייתי מקבל בדיוק את אותן החלטות. למרות היקפו וגודל, האירוע במירון הוא עדיין מחוזי כמו הר הבית ברמדאן ומצעד הגאווה בתל אביב".
המפכ"ל אמר עוד: "ההיערכות למירון מאז ומעולם היא במחוז הצפוני, כך היה גם ב-2021. אירועים ברמה מחוזית כמו הר הבית או מרתון תל אביב זה אירוע שמטופל במחוז מסוים, הוא תחת פיקוד של אותו מפקד מחוז טריטוריאלי".
עד האסון הבא | האזינו לעוד יום
שבתאי ציין כי מהתרשמותו, המחוז מבצע את העבודה בצורה טובה. "שמעון לביא הוא אחד המפקדים המוכשרים והמנוסים במשטרה, היה לי אמון מלא בכישוריו, הוא הוכיח ומוכיח את יכולתו להתמודד עם האתגרים של המחוז", אמר בוועדה.