ארבע שנים וחצי לאחר מותה: בית המשפט המחוזי בבאר שבע הרשיע היום (שלישי) את מארגני מסיבת הטבע בה נהרגה החיילת טוהר דוד: ליאון בגיו נמצא אחראי למותה והורשע בהמתה בקלות דעת, ושלמה פשרל בגרימת מוות ברשלנות. בגיו, בן 32 מאשלים, ופשרל, בן 38 מבת ים, ארגנו בצומת גורל שבדרום מסיבת טבע בשם "פסיכוזה", ללא אישורי משטרה ורישיון מטעם המועצה המקומית. הנאשם השלישי, עמרי חיון, סטודנט לרפואת שיניים שהיה מוכר כרטיסים במסיבה, זוכה מאשמה. הוא הואשם בעיקוב פינויה לקבלת טיפול רפואי לאחר שהחלה לפרכס. כתבי האישום נגד השלושה הוגשו ב-2018.
פרשת מות הצעירה במסיבת הטבע | הוריה של טוהר דוד זועמים על זיכויו של הנאשם השלישי: "אנחנו יודעים שהיא נשמה את נשימותיה האחרונות אצלו ביד, נבקש לערער" @pozailov1 pic.twitter.com/sb45VLy5L3
— כאן חדשות (@kann_news) April 12, 2022
הוריה של טוהר זועמים על ההחלטה לזכות את חיון ואמרו מחוץ לאולם בית המשפט כי יבקשו לערער על ההחלטה. אמה אמרה: "אנחנו יודעים ששלושתם אשמים באופן מלא. אנחנו מגיעים לבית המשפט חמש שנים ובטוחים שהיא נשמה את הנשימות האחרונות אצלו ביד".
שופט בית המשפט המחוזי יובל ליבדרו אמר בהכרעת הדין: "כל אחד מהמעורבים שיפצו את הגרסה שלהם וניסו להטיל את האחריות איש על רעהו. הנאשמים, חלקם חברים, שוחחו ביניהם בחקירות והחליפו מידע וגירסאות. מצאתי חוסר מהימנות בגרסאותיהם של כל שלושת הנאשמים ושל העדים המרכזיים. היו להם גירסאות שקריות. לכן התייחסתי בזהירות למה שאמרו. יכולתי להתייחס לגרסאות שלהם רק אם נמצאה ראייה תומכת. ההכרעה התבססה על הראיות הפוזיטיביות לחובת כל אחד מהנאשמים".
עוד אמר ליבדרו: "נאשם 2, שלמה פשרל, לקח חלק משמעותי באירגון המסיבה. עשה הכול כדי להרחיק את עצמו. הוא לא היה עוד עובד או תפאורה. נאשם 1, ליאון בגיו, לא טען בעשר חקירות שהזמין אמבולנס אבל אחר כך טען שהזמין בהודעת ווטסאפ. הוא גם לא דאג לכך שיהיה חובש או פרמדיק במקום".
בהקראת הכרעת הדין עבור מארגני המסיבה אמר: "על נאשם 1 ו-2 הייתה מוטלת חובת פנייה לרשויות וקבלת אישורים. נאשם 3 זוכה כי היה שכיר שלהם, לכן אין עליו את חובת הזהירות המוסדית וספק אם יש עליו אחריות משפטית פלילית. הוא תמך בטוהר, ביצע החייאה והאיץ לפנות אותה.
אצל נאשם 1 הצטברה מסה קריטית של מודעות גבוהה. הוא היה מודע בפועל לאפשרות שתמצא את מותה. הוא עצר את הפינוי אחרי שהתמוטטה, החליט שלא להזמין אמבולנס ולהשאיר אותה במשך שעות במקום. היא פונתה רק אחרי שנאשם 3 שבר את הכלים. אבל יש פער בין נאשמים 1 ו-2 בנוגע למודעות לפינוי, מתי הוחלט לעצור אותו ולמצבה. לא הוכח כי נאשם 2 ידע שהפינוי הראשון לא הושלם או על מצבה וקשה לשים את האצבע מתי ידע. הוא היה מעורב עד צוואר באירגון המסיבה וניהולה".
מסיבת הטבע התנהלה מליל שישי ועד שעות הצהריים של יום שבת באוגוסט 2017, בחום כבד מאוד, בחורשה קטנה ליד צומת גורל מצפון לבאר שבע. בשבת בבוקר התמוטטה טוהר דוד, אחת המבלות, חיילת בת 19 בחיל האוויר, וניתן לה קוקאין כדי "לעורר אותה". חבר שלה הודה שקנה עבורה סם הזייה, אולם סוחר הסמים במסיבה ממנו נקנה הסם לא הואשם. בבדיקת דם לרעלים לא נמצאו סמים בגופה, וסיבת המוות הוגדרה מכת חום. מותה נקבע בבית החולים סורוקה בבאר שבע, אחרי כמה ימים בהם שכבה מחוסרת הכרה.
לפי כתב האישום, המארגנים נמנעו מהזמנת אמבולנס מפני שחששו מחקירת משטרה אודות המסיבה הבלתי-חוקית. פינוי מוקדם עשוי היה לגרום לגורמי הרפואה לדווח על עצם קיום המסיבה למשטרה, שהייתה מפסיקה אותה וגורמת למארגנים הפסד כספי. מסיבת הטבע התקיימה ללא רישיון וללא שננקטו אמצעי רפואה ואבטחה מתאימים, בהם אמבולנס בכוננות, כמתחייב.
לפני כשנה וחצי, אמה של טוהר, ויויאן, אמרה לכאן חדשות: "המקרה שלנו עדיין בשלב העדויות ומתארך כמו מסטיק. בכל פעם יש דברים שמעכבים את התנהלות המשפט". האם, שהגיעה לנחם את הוריו של אריאל צפריר, שמת במסיבת טבע בשמורת פורה, הוסיפה: "השופט לא עוצר את התופעה הזאת, אותם עבריינים חופשיים והבנתי שהם ממשיכים לעשות מסיבות נוספות. איך ששמענו על המקרה הזה, שוב לא הצלחנו לישון, לא הצלחנו לאכול, זה הציף עבורנו את הכול מחדש. זה כמעט באותו מקום, כמעט באותו זמן. דומה מאוד לסיפור שלנו. ניסינו לחזק את ההורים, למרות שאין לי מילים, זה משהו שקשה לנחם".