בדוח שהוגש השבוע לוועדת חוק חוקה ומשפט עולה כי בשנת 2021 נקבעו תוכניות טיפול על פי החוק ל-731 עברייני מין. כך פורסם הבוקר (שני) בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב. על פי הפרסום מדובר בעלייה של 270% במספר עברייני מין המטופלים במסגרות הרווחה, מאז החוק נכנס לתוקפו באמצע 2013. בנוסף, טופלו עוד 383 חשודים בעבירות מין, נאשמים ועבריינים שסיימו את הטיפול על פי חוק וביקשו טיפול נוסף. בסך הכול טופלו בשנה שעברה 1,114 עברייני מין לעומת 1,077 בשנת 2020.
עם זאת חלה עלייה בשנה שעברה במספר ובשיעור המחוייבים על פי חוק בטיפול השיקומי שלא השלימו את תכנית הטיפול. מדובר ב-92 מטופלים, לעומת 66 בשנת 2020 ו-57 בשנת 2019. רובם בשל חוסר שיתוף פעולה או הפרת תנאי הפיקוח, 20% מהם בגלל שנעצרו שוב, חלקם בחשד לביצוע עבירות מין נוספות.
יישום פרק החוק נכנס לתוקף באמצע 2013, מאז חלו עליות משמעותיות במספרי המטופלים עד לשנת 2018. אך לאחר מכן נרשמה התייצבות במספר המטופלים. על פי חוק עברייני המין, מחוייבים בטיפול במסגרת חוק ההגנה על הציבור מפני עבירות מין הם כאלו שסיימו לרצות את עונשם ומסוכנותם נקבע בינונית ומעלה, אחרים אשר הורשעו ונקבע להם צו מבחן ובנוסף המשתחררים בשחרור מוקדם באמצעות ועדות השחרורים ונקבע כי יחוייבו בטיפול.
אסתי שדה, מנהלת שירות המבחן למבוגרים במשרד הרווחה והביטחון החברתי מסרה: "בשמונה השנים האחרונות שירות המבחן למבוגרים במשרד הרווחה הקים מרכזים לשיקום מונע לעברייני מין בקהילה בפריסה ארצית, ברמת אינטסיביות שונה לכל מטופל. טיפול ייעודי לעברייני מין שתכליתו הפחתת המסוכנות הוא תהליך קשה ותובעני, ולכן חלק מהמטופלים אינם מצליחים לעמוד בו לאורך זמן ומטבע הדברים ככל שמספר המטופלים גדל - כך גם מספרם של המטופלים המתקשים להשלים את הטיפול".