תוקפי צוות כאן חדשות בתל אביב בזמן "שומר החומות" הורשעו

תוקפי צוות כאן חדשות ב"שומר החומות" הורשעו
יוסף פרץ ויוסף מעטוף הורשעו בתקיפת עובד ציבור בנסיבות מחמירות • השניים תקפו את הצלם רולן נוביצקי בראשו ואת הכתב יואב זהבי וגנבו את המצלמה שהתרסקה על המדרכה
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
תקיפת צוות כאן חדשות בתל אביב 13.05.21
צילום: צילום: יונתן המפל

בית משפט השלום בתל אביב הרשיע היום (רביעי), במסגרת הסדר טיעון, את יוסף פרץ ויוסף מעטוף שתקפו את צוות כאן חדשות בתל אביב בזמן מבצע "שומר החומות". השניים הורשעו בתקיפת עובד ציבור בנסיבות מחמירות. בנוסף, הורשע פרץ בגניבה בנסיבות מיוחדות ומעטוף בסיוע לגניבה בנסיבות מיוחדות.

במסגרת הסדר טיעון, הוגש היום כתב אישום מתוקן, על פיו בחודש מאי הגיעו צוות כאן חדשות הכתב יואב זהבי והצלם רולן נוביצקי לסקר את ההתרחשויות באחת מהשכונות בתל אביב. פרץ ומשתתף נוסף פנו לצוות וביקשו מהם להפסיק לצלם, תוך שפרץ דוחף את המיקרופון וצועק לעברם "למה אתם מצלמים פה? אל תצלמו פה. לך תצלם ברמלה לוד איפה שאנשים יורים. לא פה שיהודים שרים".

למרות שהצוות החל להתרחק מהמקום, הלך פרץ לכיוונו תוך שהוא מזעיק את מעטוף, שהגיע למקום תוך מספר דקות. הצלם ביקש מפרץ להניח להם וציין בפניו כי הם הולכים. בזמן שהצוות עמד ליד אחד הבניינים באזור, היכה מעטוף את הצלם בראשו באמצעות קסדה. בנוסף נתן מכה עם הקסדה למצלמה שנפלה והתרסקה על המדרכה.

בסמוך התחיל פרץ לתקוף גם הוא את הצלם. במהלך ניסיונו להתגונן מעד הצלם ונפל, בעודו מתרומם הטיח מעטוף את הקסדה בראשו פעמיים נוספות. בהמשך נטל פרץ את המצלמה שהייתה על המדרכה והשניים נמלטו מהמקום. במסגרת הסדר הטיעון לא הגיעו הצדדים להסכמה לגבי העונש.

הפופולריים