המשטרה החלה היום (שני) בפינוי משתלה של משפחת סאלחיה בשכונת שייח' ג'ראח במזרח ירושלים. בני המשפחה מתבצרים על גג המבנה עם בלון גז ונפט. למקום הוזעקו כוחות מיוחדים. לדברי המשטרה ועיריית ירושלים מדובר בקרקע שהופקעה על ידי הרשות המקומית להקמת בית ספר לחינוך מיוחד.
למקום עומד צו הפינוי משנת 2017, ולפני כשנה בית המשפט המחוזי בעיר הורה למשפחה לפנות את השטח. לדברי המשטרה, מאז ניתנו לה אין ספור הזדמנויות למסור אותו בהסכמה. השר לביטחון הפנים עמר בר-לב התייחס למקרה ואמר כי "בית המשפט קבע שמדובר בפלישה לא חוקית. אי אפשר לאחוז במקל משני קצותיו - גם לדרוש שהעירייה תפעל לרווחת התושבים הערבים, וגם להתנגד לבניית מוסדות חינוך לרווחתם".
שני חברי מועצת עיריית ירושלים קוראים לראש העירייה משה ליאון לעצור את הפינוי. במכתב שנשלח לראש העיר נכתב כי "המשטרה מפנה מביתה את משפחת סאלחייה, שרכשה את האדמה בשנות ה-50. רק כעבור כמה עשורים, ולאחר מלחמת ששת הימים, תוכנית המתאר לשכונה הגדירה את המגרש שלהם כשטח למבני ציבור".
נציג האיחוד האירופי לרשות הפלסטינית הגיע לבית המשפחה ואמר כי "אנחנו מוחים על הפינוי. אנחנו עומדים על כך שהדבר לא חוקי ובאנו להביע סולידריות. קולגה שלי מדבר עם שר החוץ בתל אביב".