בבית משפט השלום בירושלים הוגש היום (רביעי) כתב אישום נגד שני מעורבים בכמה מעשי אלימות נגד רבנים ואישי ציבור בכירים בחברה החרדית, בהם חבר הכנסת מאיר פרוש. המעשים כללו גזיזת זקנים, התזת גז פלפל והשחתת קבר של רב. מהחקירה עלה כי הנאשמים היו מעורבים בגזיזת זקנם של רבנים באמצעות מספריים ושפיכת חומר עם ריח חריף על דלתו לש חבר הכנסת פרוש.
על פי כתב האישום, משה איראם, בן 44, פעל נגד אישי ציבור, בהם חבר הכנסת, בעצמו ובאמצעות אנשים מטעמו וביצע עבירות שונות, בהן תקף, ביזה, איים ובשני מקרים סחט בכוח ובאיומים על מנת להרתיע אותם מלקדם עמדות ופסיקות הלכתיות. בנוסף, ניסה איראם לקשור קשר לרצח גרושתו כשפעל לאתר אנשים שיבצעו את הרצח בעבור תשלום כספי.
הנאשם אלחנן אורן בן ה-18 ביצע בשליחותו של איראם מספר פעולות פגיעה ברבנים על פי הנחיות ואמצעים אשר סיפק לו וזאת עבור תשלום כספי. כתב האישום מייחס לנאשמים, כל אחד על פי חלקו, ביצוע עבירות של סחיטה בכוח, תקיפה, השחתה ולאיראם גם ניסיון לקשירת קשר לרצח בנסיבות מחמירות, ניסיון לתקיפה הגורמת חבלה של ממש וסחיטה באיומים.
אחרי שנעצרו היום שני חשודים בתקיפתו בחודש ספטמבר, ח"כ מאיר פרוש שיחזר את התקרית בשיחה עם @AkivaWeisz: "הוא שאל - 'אתה הרב פרוש?', התקרב, הוציא מספריים, הוריד קצת אבל לא צלח. צרחתי 'רשע, פושע'. היה לי חור בחליפה מהמספריים שלו"#חדשותהערב pic.twitter.com/C9Ht1pwqm6
— כאן חדשות (@kann_news) December 22, 2021
עוד עלה כי הרקע למעשים הוא דעותיו הקיצוניות של החשוד המרכזי בנושאים שונים, בהם: התנגדותו לחיסונים נגד הקורונה, התנגדותו לגיוסם של בחורי ישיבה לשירות חובה והיבטים נוספים הנוגעים לציבור החרדי. כפועל יוצא, מעשים פליליים אלו כוונו כלפי הקורבנות במטרה להשפיע על דעותיהם ולמנוע מהם לקבלת החלטות בנושאים אלו.
לא רק ההתקפה על ח"כ פרוש - בתקופה האחרונה מתקיים מסע איומים והתקפות נגד רבנים בכירים במגזר החרדי. בתיעוד: הדבקת מכתב איום והשחתת דלתו של הרב יהודה סילמן, אב בית הדין בבני ברק#חדשותהערב @AkivaWeisz pic.twitter.com/aH9afMt9oR
— כאן חדשות (@kann_news) December 22, 2021
בריאיון לחדשות הערב בכאן 11 בסוף דצמבר שיחזר פרוש את התקיפה ואמר: "הלכתי במדרכה לכיוון אמירת סליחות, זה היה בעשרת ימי תשובה, הבן-אדם הולך לפניי ומסתובב, 'אתה הרב מאיר פרוש?' רצה כאילו להתקרב אליי, ומוציא מספריים ומנסה... גם קצת הוריד, אבל לא צלח. היה לי חור גם בחליפה מהמספריים שלו". "צרחתי 'פושע, רשע'", הוסיף.
מהמשטרה נמסר: "מדובר בחקירה מורכבת שבה הושקעו מאמצים ומשאבים משטרתיים רבים במטרה להגיע לחקר האמת ולפענחה. המעשים שתוארו הם פסולים וחמורים, בפרט כשאלו כוונו כלפי אישים בכירים בציבור החרדי במטרה להטיל עליהם מורא ולפגוע בהם פיזית. נמשיך לפעול נגד כל מעשה אלימות ובריונות ולמצות את הדין עם המעורבים".