אסיר חמאס דקר הערב (שני) סוהר בכלא נפחא שבנגב. הסוהר נפצע קל וקיבל טיפול רפואי במרפאת הכלא.מפקד מחוז דרום בשב"ס, גונדר משה אוחיון, מסר כי האסיר וחבריו חזרו מחצר בית הסוהר ואז דקר האסיר את הסוהר באמצעות דוקרן מאולתר מכפית. לדברי גונדר אוחיון, הסוהר נשרט בכתפו ובקרקפת כתוצאה ממאבק עם האסיר.
פיגוע בכלא נפחא | אסיר ביטחוני, איש חמאס, דקר סוהר בדוקרן מאולתר מכפית. האירוע מתרחש ברקע מתיחות בין שב"ס לאסירים אנשי חמאס, בעקבות החמרת תנאים לאסירות מארגון הטרור בבתי הכלא. בשב"ס בודקים האם האסיר פעל על דעת עצמו. שב"ס נערך לפיזור האסירים באגף המדובר@moyshis #חדשותהערב pic.twitter.com/j71n9TZUSA
— כאן חדשות (@kann_news) December 20, 2021
לאחרונה ישנה מתיחות בין שב"ס לחמאס ברקע טענות של ארגון הטרור שהוחמרו התנאים של אסירות חמאס בבתי הכלא בישראל. בשב"ס אומרים שלא הייתה התרעה על כוונה לבצע פיגוע ובודקים אם האסיר פעל לבדו או שקיבל סיוע מתוך הכלא. בשעה זו נערכים בשב"ס לפיזור האסירים באגף שבו התרחש האירוע בכלא נפחא.
רשות האסירים הפלסטינית הודיעה לאחר האירוע כי הדקירה באה על רקע מה שכינתה "המתקפה המרושעת נגד האסירים והאסירות בימים האחרונים", וכי ישראל נושאת באחריות לכל הדרדרות.

הדוקרן המאולתר ששימש לתקיפה
מקורות פלסטיניים מדווחים כי התוקף הוא יוסוף אל-מבחוח, בן 29 ממחנה הפליטים ג'באליא שבצפון רצועת עזה. הוא נעצר ב-15 בפברואר 2019 בשעה שניסה לעבור לישראל דרך מעבר ארז. לפי המקורות הפלסטינים, הוא נכלא באשמת השתייכות לארגון טרור והשתתפותו בפעילות צבאית נגד ישראל בעופרת יצוקה, וקיבל עונש של 15 שנות מאסר.
חמאס ברך על פיגוע הדקירה וכינה אותו "תגובה טבעית להסלמה נגד האסירות". בהודעה של בכיר הארגון בחו"ל, עיזת א-רישק נכתב כי על ישראל "להיזהר מהמשך הפשעים נגד האסירים והאסירות". א-רישק הטיל על ישראל את מלוא האחריות לכל תקיפה על האסירים ולכל הסלמה בבתי הכלא.