רצועת החוף של ים המלח המתייבש הפכה בשנים האחרונות לתופעת טבע עצובה, מסוכנת אבל מרתקת. אלפי בולענים נפערו בשטח הזה שמתפרס על פני עשרות קילומטרים. הם נוצרו כששכבות מלח בעומק עשרות מטרים התמוססו והאדמה קרסה. זו ארץ הבולענים ובשנה האחרונה היא הפכה לאטרקציה תיירותית, כתב כאן חדשות רועי שרון הצטרף לאחת הקבוצות שבאו לחזות בפלא הגיאולוגי שמשנה את פניו כמעט מדי יום.
צפו בכתבה
ים המלח נסוג כמאה מטרים מדי שנה, והחוף המתרחב רצוף במעיינות בצבעים שונים, ערוצי מים וגופרית, נטיפי מלח ובעלי חיים. אבל כדי לטייל במרחב הזה, שמעיד על מצבו העגום של ים המלח, מומלץ מאוד להתחשב בכללים של הטבע.
מי שינסה לקצר את ההליכה צפוי למצוא את עצמו בתוך בולען, מי שידרוך במקום הלא נכון, מסתכן בקריסה לתוך האדמה המתעתעת. זה מה שקרה לפני כחודש כשנהג ג’יפ שקע בבוץ, ונאלץ להזמין את המחפר הזה.
גורלו של המחפר נחרץ, הוא ככל הנראה יישאר פה לנצח, קבור באדמה, תזכורת חשובה למי שינסה להעמיד את הטבע למבחן. טמפרטורת המים בתוך הבולענים משתנה, ובכמה מהם אפשר לשחות, כולל בוץ, כולל קצת ג’קוזי, לא כולל שירותי הצלה.
המקום הכי נמוך בעולם נראה כמו אזור אסון. פעם היה פה ים, וחוף ואדמה יציבה, עכשיו יש פה בעיקר בולענים מרהיבים ותיירות מסוג חדש.