לאחר תחקיר כאן חדשות: התקנות שמסדירות את דמי הכניסה ומחירי השירותים בחופי צפון ים המלח הוסדרו היום (שני). המשמעות: נגמרה חגיגת היעדר הפיקוח - מהיום ילדים יכנסו לחופים בחינם ומבוגרים ישלמו דמי כניסה של 18 שקלים ולא עשרות שקלים, כפי שהתנהל עד עכשיו.
עו"ד צבי זקס, שניהל את ההליך המשפטי בבית משפט השלום בבית שמש נגד קיבוץ קליה נגד הגבייה הבלתי חוקית, מסר לכאן חדשות: "צר לי על הצורך לפנות לבית המשפט כדי למנוע את העוול ארוך השנים. מהיום יוכלו ילדים להיכנס בחינם ולראות את חופי צפון ים המלח ביופיים, מבלי שהוריהם ידרשו לשלם על כך עשרות שקלים".
למי שייך ים המלח? החופים שדרשו כסף בניגוד לחוק
התחקיר של אורן אהרוני, שפורסם בספטמבר אשתקד, הציג את הגזל שנעשה בשלושת החופים המוכרזים בצפון ים המלח - קליה, ביאנקיני ונווה מדבר. שם, בנווה המדבר הפסטורלי, מפעילים פרטיים סגרו את השטחים וגבו עד כה עשרות שקלים מכל אדם שרצה לרחוץ בים. זאת, למרות שלא קיבלו לכך אישור ובניגוד לחוק. "לקיבוץ קליה אין שום סמכות, כך קובעת המדינה, להכריז על השטח כשטח שאפשר לגבות בו דמי כניסה".
בזמן פרסום התחקיר, התנהלה תביעה בבית המשפט בדרישה לפתוח את החופים לציבור בחינם. "לקיבוץ קליה אין שום סמכות, כך קובעת המדינה, להכריז על השטח כשטח שאפשר לגבות בו דמי כניסה", הבהיר עורך הדין עמית ברכה מארגון "אדם טבע ודין". עוד הוסיף: "המדינה חייבת להשתתף בתקצוב הטיפול והתחזוק של החופים. דמי כניסה מדירים את הציבור מהכניסה למקומות הללו".
לאחר מכן, מסרה המועצה האזורית מגילות ים המלח את תגובתה: "המועצה מובילה יחד עם משרד הפנים מהלך להקמת חוף ים ציבורי בצפון ים המלח. בשל נסיגת הים להקמה ולתחזוקה של חוף עלויות כבדות. חרף זאת פועלת המועצה על מנת להנגיש לכלל הציבור בישראל את האגן הטבעי של ים המלח בחוף הצפוני שבמרחבה".