ועדת החקירה הממלכתית לחקר האסון במירון ממשיכה היום (שני) בשמיעת העדויות. מנכ"ל המרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים, יוסף שווינגר, אמר בעדותו: "על האירוע הזה אחראית חד משמעית משטרת ישראל - אני לא מוכן לוותר על זה". הוא סיפר על התחושות אחרי האסון ואמר: "עברתי הרבה בחיי. יש את החיים שלי לפני מירון ואחרי. לא משנה אם אני אשם או לא, הלילה הזה ילווה אותי עד יומי האחרון".
מנכ"ל המרכז טען: "האירוע הוא פרופר משטרתי. זה אירוע מבצעי קשה ביותר. לא הייתה דרישה אחת מאיתנו שהמרכז לא יישם". הוא ציין שצריך להיות מפקד אחד של האירוע. "אי אפשר לנהל בשני ראשים. אנחנו היינו גוף הביניים שיישם את הנחיות המשטרה", הוא אמר.
שווינגר סיפר על הימים שקדמו לאסון: "ההכנות היו מעט מבולבלות. כמה ימים לפני עוד לא היה ברור שההילולה אכן תתקיים. היו דיונים משותפים עם משרד הבריאות וקבינט הקורונה, לא ידענו לקראת מה להיערך – מי ייכנס, כמה, תו ירוק, מסכות – הכל היה לוט בערפל".
מנכ"ל המרכז ממליץ להגביל את מספר המגיעים להר ואת מספר ההדלקות בליל ל"ג בעומר. הוא טען שללא הספק היה כשל באירוע, ושהפתרון הוא ויסות וניהול התנועה.
אחרי המנכ"ל יעיד ישראל דרעי, הממונה על מחוז צפוני במרכז הארצי לפיתוח המקומות הקדושים. את היום יחתום בעדותו שוטר שלקח חלק באירועים.
בשבוע שעבר העיד סנ"צ אסף מנצור שפיקד על מתחם ההדלקות של תולדות אהרון ותולדות אברהם. הוא אמר כי "זה לא היה שונה ממירון אחר שבהם הייתי בעבר". הוא סיפר כי השנה, כלקח מניסיון העבר, השתמשו בקרני לייזר כדי להכווין כוחות. עוד מסר כי בתחילה קיבל דיווח על קטטה במתחם ההדלקות ושלח כוח לשם. "אחר כך הייתה הכרזה על אירוע רב נפגעים, והבנו שמדובר במשהו הרבה יותר קיצוני", המשיך.
עד האסון הבא | האזינו להסכת "עוד יום"
אלי פריינד, מנהל קבר רשב"י, אמר בעדותו בשבוע שעבר כי בטרם ההילולה התקיימה פגישה שבה נציגי ועדת החמישה, שמנהלת את האתר, העלו דרישה חד משמעית להזיז את הדלקת תולדות אהרון. לדבריו, מנכ"ל משרד הדתות עודד פלוס אמר כי כל זמן שהכסף במשרדו – המשרד הוא שקובע, והדרישה נדחתה במה שהגדיר "ליצנות". פריינד אמר כי לדעתו צריך להרחיק את ההדלקות בליל ל"ג בעומר מההר.