הפגנה בשייח' ג'ראח: בקבוקים הושלכו לעבר שוטרים, שמיידים רימוני הלם

הפגנה בשייח' ג'ראח: בקבוקים הושלכו על שוטרים
בשכונה המזרח ירושלמית מתקיימת הפגנה נגד פינוי משפחות פלסטיניות מבתיהן. המפגינים השליכו בקבוקים לעבר השוטרים וקראו קריאות לאומניות
מחבר ורד פלמן מחבר ורד פלמן
Getting your Trinity Audio player ready...
שייח' ג'ראח
צילום: ללא קרדיט

בשכונת שייח' ג'ראח בירושלים מתקיימת היום (שבת) הפגנה נגד פינוי משפחות פלסטיניות מבתיהן בשכונה. חלק מהמפגינים השליכו בקבוקים לעבר השוטרים. לטענת המשטרה, במקום הושמעו קריאות הסתה "ושירי הלל לשהידים". השוטרים במקום מיידים רימוני הלם לעבר המפגינים. 

"משטרת ישראל תמשיך לפעול בנחישות אל מול הפרות סדר ואלימות המופנית בין היתר אל השוטרים ונדאג למיצוי הדין עם המעורבים בכך", נכתב בהודעת המשטרה על האירועים. עד כה לא דווח על עצורים באירוע. 

לפני שבועיים קיבל בית המשפט העליון את בקשת היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ודחה את הדיון שעשוי היה לאלץ את המשפחות הפלסטיניות להתפנות מבתיהן. בנימוק לבקשתו הסביר מנדלבליט כי מאחר שהמדינה והוא לא היו צד להליכים שהתנהלו בבית המשפט בנושא, וכדי לאפשר לו לשקול התייצבות בתיק, הוא מבקש להורות לצדדים להעביר לעיונו את כלל כתבי הטענות בהליך. מנדלבליט הוסיף שהנושא מעורר רגישויות בהיבטים נוספים ולכן הוא מבקש להגיש לבית המשפט חוות דעת מגורמי המדיניות והמקצוע הרלוונטיים. 

שייח' ג'ראח: סכסוך של עשרות שנים

הסכסוך על הבתים בשייח' ג'ראח החל בתחילת שנות השבעים בין דיירים ערבים, שהוגדרו אז פליטים ושוכנו בקרקע על ידי האו"ם וירדן בתמורה שהם יוותרו על תעודת הפליט שלהם, לבין חברה בשם "חברת נחלת שמעון" שמייצגת את היהודים הטוענים שהם בעלי הקרקע. למעשה, מדובר בקרקעות שחברת נחלת שמעון טוענת שנקנו על ידי יהודים באזור קברו של שמעון הצדיק בסוף המאה ה-19 בשכונה והם הבעלים על המקום.

בעלי הקרקע עזבו את המקום בעקבות המלחמה. המשפחות היהודיות טוענות שהקרקע שייכת להן מתוקף חוק פקודת סדרי שלטון ומשפט. מנגד, הדיירים הערבים טוענים שהקרקע נקנתה על ידי ירדן והאו"ם וכי חברת נחלת שמעון זייפה מסמכים. מאבק משפטי בעניין מתקיים כבר שנים רבות.

לאחרונה דחה בית המשפט המחוזי בירושלים את טענת הדיירים הפלסטינים והורתה לפנותם. הפלסטינים בתגובה ערערו לבית המשפט העליון ששלח את שני הצדדים לגישור. מחר, עד השעה 13:00 שני הצדדים צריכים להודיע לשופטת דנה ברק-ארז אם הם הגיעו להסכם פשרה. הפשרה המוצעת היא שהפלסטינים יודו שהיהודים הם הבעלים על הקרקע וכי הדיירים הפלסטינים הם בסך הכול דיירים מוגנים. הפלסטינים מתנגדים לפשרה זו.

אם הצדדים יודיעו שהם לא הגיעו לפשרה, אז השופטת תצטרך להחליט אם הדיירים יכולים בכלל לערער עם החלטת המחוזי. אם הערעור יתקבל - שני הצדדים יישלחו שוב למשא ומתן. אם לא - הדיירים הפלסטינים ייאלצו לפנות את הדירות או שהמשטרה תפנה אותם בכוח. השופטת לא חייבת לתת החלטה מחר. מדובר ב-13 משפחות מאז פרוץ הסכסוך וכ-300 דירים שאמורים להיות מפונים.

הפופולריים