51 מבני קהילת עבריים בדימונה עומדים בפני גירוש: ראש עיריית דימונה פנה אתמול (ראשון) במכתב לשר הפנים אריה דרעי במטרה לבטל את הצווים שהוצאו לתושבי העיר. הבוקר התראיין ראש מנהל אוכלוסין ברשות ההגירה לקלמן ליבסקינד ואסף ליברמן בכאן רשת ב וסיפר על הסיבה לצווים שחולקו. לפניו דיבר יאיר בן ישראל, חבר מהקהילה, שטען שהחוק והתקנות כלפיה משתנות כל הזמן.
האזינו לריאיון המלא מתוך קלמן ליברמן
לפי ראש המנהל יואל ליפוביצקי, אותם 51 המועמדים לגירוש הגיעו לישראל באשרת תייר ונותרו בארץ לתקופה של 20-15 שנים בלי שהסדירו את מעמדם. לאחרונה הגישו אותם בני קהילה בקשה להסדרת מעמדם, מה שהפנה את תשומת לב הרשות לשהותם הבלתי חוקית, ולכן הוצאו להם צווי גירוש. "אם הם לא היו מגישים בקשה לקבלת מעמד, הם היו יכולים לחיות פה עד גיל 120?" שאל ליבסקינד את ליפוביצקי, שהשיב: "כל עוד לא היו עולים עליהם".
אולם סיפורם של אותם חברי קהילה אינו שונה בהרבה מאלה של 2,000 חברי קהילה שכן קיבלו מעמד. לפי ליפוביצקי, בעבר הועברו רשימות עם שמות של בני קהילה לשרי הפנים פורז וסער, שהעניקו למי שנכלל בהן מעמד קבע. אולם אותם 51 לא נכללו ברשימות האלו.
"יכול להיות שהאנשים האלה הוצאו מהקהילה מסיבות כאלה ואחרות, עזבו את הקהילה מסיבות כאלה ואחרות. הם צריכים לשאול את ראשי הקהילה, לא אותנו, איפה הם היו 15 שנים", השיב ליפוביצקי לשאלה, אם ייתכן שהיעדרותם מרשימת חברי הקהילה נבעה מטעות טכנית.
"המעמד שקיבלו לפני 20 שנה התקבלה בנקודת זמן מסוימת. זו לא החלטה שלעתיד כל מי שיבוא ויגיד שהוא שייך לקהילה יקבל מעמד", אמר ליפוביצקי. בכך אולי רמז לשינוי המדיניות של שר הפנים אריה דרעי כלפי קהילת העבריים, להבדיל מהמדיניות הקודמת שהתקלה בימיהם של אברהם פורז וגדעון סער במשרד הפנים.
יאיר בן ישראל מקהילת העבריים טען במשדר כי דבריו של ליפוביצקי אינם מדויקים. בן ישראל, יליד דימונה בן 44, נולד לאם שמכרה את כל רכושה בארצות הברית כדי להגיע לישראל ולחיות כאן כיהודייה. כיום אימו מועמדת לגירוש. "אנחנו לא גנבנו, לא שיקרנו. מכרנו את כל מה שיש לנו ובאנו כדי לתרום ולשרת", אמר בן ישראל. "בניתי מפעל פה בישראל. אנחנו אנשים טובים שרק רוצים לחיות יד ביד עם כל עם ישראל".