חודש לאחר פגיעת הנפט הגולמי בחופי ישראל, המשרד להגנת הסביבה הודיע היום (רביעי) על סיום האירוע ועל הסרת מצב החירום. הרשויות המקומיות ימשיכו בפעולות ניקוי ממוקדות בחופים. מתוך כ-100 החופים המוכרזים בישראל, כ-60 מוגדרים נקיים או ברמת זיהום קל מאוד. כמעט בכל שאר החופים יש זיהום קל עד בינוני.
הקמפיין החדש: כך הפכו צבי הים לכלי פוליטי | הזווית
בשבוע שעבר המשרד להגנת הסביבה ומשרד הפנים הודיעו כי אחרי שהתקבלו תוצאות תקינות מדיגום מי הים ניתן לבצע פעילות ספורט בתוך המים. זאת אחרי שהחופים נסגרו בשל זיהום הזפת לפני כשבועיים. כמו כן, פורסמה רשימת חופים בהם הסתיימו פעולות ניקיון הזפת וניתן לקיים בהם פעילות. לגבי שאר החופים, פעולות הניקוי נמשכות והציבור מתבקש לא להגיע אליהם.
אלה החופים שנפתחו מחדש לפעילות
בתחילת החודש פורסם כי מערכת הביטחון מקיימת בדיקה לבחינת אירוע אוניית הזפת והאם קיימת מעורבות ישירה איראנית ובאיזה אופן. גורם ביטחוני הגדיר את המהלך כהעמקה ובירור של הדברים. אחרי הכרזת השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל, ארגון הסביבה גרינפיס טען כי חשף ספינה איראנית נוספת, בשם ״רומינה״, סמוך לשפך הנפט שזיהם את חופי ישראל. השרה גמליאל הודיעה שהספינה ״אמרלד״ שיצאה מאיראן היא זו שאחראית לזיהום הנפט. אך בגרינפיס סבורים: ״קביעתה של השרה להגנת הסביבה לפיה פשע הזפת הוא 'מעשה טרור של איראן' - היא שערורייתית וחסרת בסיס עובדתי בשלב זה". לטענתם, מכליות נפט איראניות רבות מפליגות באגן המזרחי של הים התיכון וקביעה כזו, בשלב הנוכחי, לא מבוססת דיה ופרסומה חסר אחריות.