בהמשך לחשיפת כאן חדשות: המשטרה פרסמה הערב (שלישי) את נתוני התפלגות האכיפה בסגר השלישי. על פי הנתונים, וכפי שנחשף אמש בחדשות הערב, האכיפה במגזר הערבי היא הגבוהה ביותר ונמוכה בחברה החרדית.
בתדרוך עיתונאים שקיימה המשטרה נמסר כי בין 8 ל-18 בינואר ניתנו 27,457 דוחות באוכלוסייה הכללית, שהם 58.6 דוחות ל-10,000 תושבים; 10,692 דוחות ניתנו במגזר הערבי, שהם 80 דוחות ל-10,000 תושבים; 1,628 דוחות בלבד חולקו באוכלוסייה החרדית, שהם 26 דוחות ל-10,000 תושבים.
אתמול נחשף בכאן חדשות כי למרות שיעורי התחלואה הגבוהים, האכיפה במגזר החרדי נמוכה באופן יחסי משאר חלקי הארץ, והאכיפה הנוקשה ביותר נמצאת דווקא ביישובים הערביים. מנתוני הדוחות, שניתנו בין 12-1 בינואר ופורסמו בחדשות הערב, עולה כי בבני ברק חולקו 2.6 דוחות לאלף נפש. מדובר בשיעור נמוך יותר מערים רבות, ובהן: תל אביב (5.6 דוחות לאלף נפש), באר שבע (5.15), ראשון לציון (4.3), הרצליה (3.8) ונתניה (3.2).
בתדרוך לעיתונאים אמר היום ראש אגף מבצעים במשטרה, ניצב אמנון אלקלעי, כי "המדיניות של האכיפה והפיקוח נשענת על הערכת הסיכון של מוקדי התחלואה על פי משרד הבריאות. כל ארבע שעות אנו מקבלים את נתוני התחלואה ממשרד הבריאות ויש לנו מערכות שבעזרתן אנחנו יודעים להצביע על מוקדי התחלואה ולהכווין אכיפה למוקדים האלה. וכך אנו עושים.
"רמת הדיווח היום של אזרחים על הפרות לצערנו נמוכה מסיבות כאלו ואחרות. יש הבדל בין הגלים כשאנחנו רואים שרמת הדיווח ירדה מהגל הראשון עד לגל השלישי. זה דורש מהמשטרה לפרוש עצמה באופן יותר רחב וליצור יותר פיקוח על מוסדות שלפעמים אין לנו רישומים שלהם".
על נתוני האכיפה אמר ניצב אלקלעי: "כשמסתכלים על נתונים ועושים השוואה, יש המון משתנים וצריך לקחת אותם בחשבון. האכיפה בקורונה לא דומה לאכיפה פלילית רגילה.
"קורלציה בין כמות חולים לכמות הדוחות היא שטחית, כי היא משקפת היבטים מסוימים בלבד. מעל 30% נדבקים בבתים ויש אזורים שבהם בתוך בית יש יותר נפשות, אז כמות התחלואה גדולה עוד לפני שיש הפרה. כמות התחלואה לא בהכרח קשורה להיקף ההפרות. לא נכון לקשור בין כמות חולים למידת ההפרות. היקף הדוחות זה לא חזות הכול. אצל האוכלוסייה הלא חרדית 71% מהדוחות ניתנו על מגבלת ה-1,000 מטר, ואצל החרדים זה כ-50%. אצל החרדים אוכפים יותר מסכות.