הפרקליטות: רה"מ מעורב בכ-150 דרישות להטבת סיקור בוואלה

הפרקליטות: עדות ל-150 דרישות רה"מ מאתר וואלה
כתב האישום המתוקן נגד נתניהו הוגש: "נתניהו ידע שבני משפחתו פונים לזוג אלוביץ בדרישות לסיקור בהיקף ניכר ובשיטתיות" • נוני מוזס יגיש היום ערעור לעליון על החלטת המחוזי לדחיית בקשותיו. השבוע ידון העליון בערר של מוזס ובאלו שהגישו בשבוע שעבר הזוג אלוביץ' ורה"מ נתניהו
מחבר תמר אלמוג ואמוץ שפירא מחבר תמר אלמוג ואמוץ שפירא
Getting your Trinity Audio player ready...
ארנון נוני מוזס, בנימין נתניהו, שאול אלוביץ'
צילום: צילום: קוקו, יונתן זינדל, פלאש 90

הפרקליטות הגישה היום (ראשון) את כתב האישום המתוקן נגד ראש הממשלה נתניהו ונגד בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ'. בכתב האישום המתוקן, הפרקליטות מפרטת יותר מ-300 מקרים שבהם, לטענתה, היו דרישות להטיב את הסיקור של נתניהו ומשפחתו באתר וואלה. תביעה טוענת כי בכמאה וחמישים אירועים יש אינדקציה למעורבות של ראש הממשלה עצמו בהטבות הסיקור. 


כתב האישום תוקן לאחר שבית המשפט קיבל את טענת צוותי ההגנה, כי אין פירוט בנוגע לטענות של יחסי שוחד בתיק 4000, תיק וואלה בזק. במסגרת התיקון, צורף נספח לכתב האישום, 27 עמודים המפרטים את הפניות השונות, בהן, לפי הנטען, נתניהו ביקש להסיר פרסומים שלא חפץ בהם, להעלות פרסומים שעלולים לפגוע באחרים, כמו נפתלי בנט או שמעון פרס, עריכת ידיעות, לדוגמה בנוגע לשמלה שלבשה רעייתו ועוד. הנאשמים נתניהו, הזוג אלוביץ' ונוני מוזס ישיבו לכתב האישום בשבוע הבא בכתב, ודיון בנוכחותם יערך בעוד עשרה ימים.

כתב האישום המתוקן

מטעמו של נתניהו נמסר בתגובה: "התפוצץ הבלון של תיק 4000. הפרלקיטות בקושי הצליחה למצוא 10 פניות תקשורתיות של ראש הממשלה לוואלה בארבע שנים, ממוצע של פנייה אחת בחצי שנה, בשעה שבתקופה זו נכתבו על ראש הממשלה באתר כ-10,000 כתבות. זה חלקיק מזערי ממספר הפניות של פוליטיקאים אחרים למו״לים, עורכים וכתבים. כל שאר הפניות התקשורתיות שהפרקליטות מציינת הן פניות שגרתיות מטעם הדוברות, כגון דיברור נאומו של נתניהו בקונגרס נגד הגרעין האיראני או דברור ביקוריו המדיניים ביפן. באופן אבסורדי הפרלקיטות מגדירה פעולות דוברות שגרתיות אלה כפעולות פליליות. נחשף הבלוף והתברר שלא היו פניות חריגות ולא הייתה היענות חריגה מטעם וואלה". 

נוסף על כך, היום צפוי נוני מוזס להגיש ערעור לבית המשפט העליון על החלטת המחוזי לדחות כמה מבקשותיו בעניין קבלת חומרי חקירה. בתוך כך, ביום רביעי ידון בית המשפט העליון במאוחד בערר שלו ובעררים דומים שהגישו ביום חמישי הזוג אלוביץ' וראש הממשלה בנימין נתניהו.

ביום ראשון שעבר הגישו סניגורי רה"מ בקשה לביטול כתב האישום נגדו. זאת, לטענתם, לאחר שהתברר כי לא התקבל אישור של היועץ המשפטי לממשלה לפתיחת החקירות נגדו. בפנייתם לבית המשפט המחוזי בירושלים כתבו עורכי הדין כי סעיף 17 לחוק יסוד הממשלה קובע שאי אפשר לפתוח בחקירה פלילית הנוגעת לראש ממשלה מכהן, אלא לאחר קבלת אישור של היועץ המשפטי לממשלה.

חיות כיס: מה הסיפור עם תיק 4000? 

לדבריהם, אישורו הרשמי של מנדלבליט לחקירה ניתן בשלב שכבר בוצעו פעולות חקירה של ממש, ולכן מדובר בפגם המחייב את ביטול כתב האישום. "זו דרישה חוקתית ומשמעות הפרתה שחקירת ראש הממשלה נפתחה בניגוד לדין", כותבים הסנגורים.

מוקדם יותר החודש הגישה הפרקליטות לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נוסף נגד שאול אלוביץ' בפרשת בזק, שנחקר ברשות לניירות ערך וממנה התפתחה חקירת פרשת 4,000. עוד הוחלט על הגשת כתבי אישום נגד נושאי משרה בכירים לשעבר בקבוצת בזק ובחברת יס: בנו של שאול אלוביץ' - אור אלוביץ', עמיקם שורר, לינור יוכלמן, רון איילון ומיקי ניימן. כתב האישום מייחס לנאשמים עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה והפרת אמונים בתאגיד ועבירות שחיתות אחרות.

הפופולריים