דינה זילבר, המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, פורשת היום (שלישי) ממשרד המשפטים לאחר קריירה ארוכה של 25 שנים, שורת תפקידים מרשימה ושורה של התבטאויות שהעמידו אותה במרכזן של התקפות מהצד הימני של המפה הפוליטית.
באירוע הפרידה ממנה פנתה זילבר לחבריה למשרד ואמרה כי הם נשארים לשאת בעול אל מול נחשולים ואל מול מציאות קשה וסוערת. "הדבר החדש זה להיות 'אולד סקול'. גם אם היו טעויות זה לא אומר שהעקרונות היסודיים שלנו אינם הנכונים ויש צורך להחליפם. מה לא נכון בשוויון? מה פסול בשאיפה להכניס צדק חלוקתי? למה לא להילחם על אפשרותם של המודרים לא להישאר שקופים. לא נתכחש לאידיאלים שלנו", אמרה זילבר.
"עשו הבדל בכל יום ותבורכו. אל תשכחו שאתם יפים וצודקים, שהרבה אנשים שדוממים - איתנו", הוסיפה המשנה היוצאת. "האהבה המפעמת בכם למדינה, משרתי ציבור שבאו לשרת את הציבור ולא לעשות לביתנו - את זה אי אפשר לקחת. את כל מבחני הפטריוטיות נעבור כולנו בהצטיינות יתרה, תחזיקו ידיים, אתם לא לבד. אתם כוכבים נוצצים. החלטות שמבטיחות את שלטון החוק הן חמצן ונקודות אור ששומרות את הראש שלנו מעל המים, הן שיאפשרו לנו להסתכל בגאווה".
שר המשפטים, אבי ניסנקורן, כינה בנאומו את זילבר "טיפוס" שחלק אוהבים וחלק פחות. "לדעתי חשוב להיות אנשים ייחודיים, עם תפיסות עולם, גם אותי חלק אוהבים וחלק לא וכך צריך להיות. אני מהאוהבים".
ניסנקורן תמך גם בנאומו זה בהתבטאויותיה של זילבר שעוררו לא פעם תרעומת: "במהות עבודתך את משרתת של הציבור בישראל במלוא רמ"ח אבריך, ועשית את זה נאמנה בתפקידך. היית מחוייבת לערכי היסוד של המדינה ולחקיקה, ועשית את זה עם יושרה, נחישות ואומץ ותוך מחויבות עמוקה של איש ציבור המשרת את מדינתו. ערכים של שוויון וכבוד האדם וזכויות הפרט וערכים אלה שיקפו עשייתך. אמרת את שלך בצורה אמיתית והחלטית וזה מותר לאיש ציבור, זה לא חותר תחת תפקיד המדיניות אלא משקף את המדיניות שקיימת במשפט הישראלית. את שיקפת מדיניות בממשלה ובמשפט ויישמת אותה".
היועץ המשפטי לממשלה, אביחי מנדלבליט, אמר בטקס: "בסוף יש עקרונות וערכים שעליהם מבוססת המדינה כיהודית ודמוקרטית והדברים האלה יוצאים מהכוח אל הפועל בעשיה כאן. כל המילים היפות של זכויות אדם וצדק ומשילות ומנהל תקין באות לידי ביטוי בחוות דעת משפטיות ועמדות שמוגשות לערכאות המשפטיות, שנוצרות כאן. זה פרי עבודה של אנשים שעובדים יום ולילה, ועושים את זה כדי לסייע לממשלה, כל ממשלה, להגשים מדיניות שלה, להבטיח את שלום הציבור ולקדם את טובת הכלל. ב-26 השנים האחרונות דינה מילאה חלק מאוד חשוב בעשיה הזאת, בתפקידיה השונים".