ארבעה ניצבים צפויים לפרוש מהמשטרה, לאחר ההודעה אמש (שלישי) של השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה כי ימליץ על מינויו של ניצב יעקב שבתאי למפכ"ל המשטרה, בראשם מ"מ מקום המפכ"ל ניצב מוטי כהן שכבר הודיע על פרישתו. אל כהן צפויים להצטרף מפקד מחוז ירושלים דורון ידיד, מפקד מחוז תל אביב דוד ביתן וסגן המפכ"ל אלון אסור.
לפני מינוי שבתאי למפכ"ל - שיחה קשה בין מ"מ המפכ"ל מוטי כהן לבין השר אוחנה שנגמרה בפיצוץ, ולאחריה הודיע כהן לסגל הפיקוד: אני פורש מהמשטרה@moyshis #חדשותהערב pic.twitter.com/PNiud2c4HT
— כאן חדשות (@kann_news) December 15, 2020
מפכ"ל המשטרה המיועד ניצב קובי שבתאי הגיע לביתו, מלווה במאבטח. לשאלת כאן חדשות, אם יחליף את מדי מג"ב הירוקים למדים הכחולים ענה שבתאי: "לאט לאט"
— כאן חדשות (@kann_news) December 15, 2020
(אורלי אלקלעי)https://t.co/A2f9REAXvl pic.twitter.com/UXms0ncXHI
בחדשות הערב בכאן 11 פורסם כי לפני הודעת אוחנה על מינוי שבתאי, התקיימה "שיחה קשה" בין השר למ"מ המפכ"ל כהן שנגמרה בפיצוץ. בסיום השיחה התקשר כהן לניצבים והודיע להם כי יפרוש מהמשטרה.
ניצב כהן יסיים את תפקידו בתחילת חודש ינואר, וההערכה היא כי מינוי המפכ"ל החדש יעקב שבתאי לא יאושר עד אז. סגן המפכ"ל ניצב אלון אסור צפוי למלא את המקום.
"מעורבות שאין לה מקום בארגון", ניצב מוטי כהן | צילום: פלאש 90
במכתב ששלח כהן לשוטרים הוא כתב: "לצד האתגרים המוכרים, בתקופה האחרונה נאלצתי להתמודד גם עם אתגרים מסוג חדש, ניסיונות להתערבות בעבודת משטרת ישראל. מעורבות שאין לה מקום בארגון ולא נתתי לה יד! לנגד עיניי עומדת כל העת חובת השמירה על עצמאות המשטרה. לכן, עשיתי כל שלאל ידי על מנת להדוף ניסיונות התערבות אלו ולהותיר את המשטרה נקייה מכל שיקול זר.
כהן תקף אותו בחריפות. השר לביטחון הפנים אמיר אוחנה
"סוד גלוי הוא, כי ניתן היה במספר הזדמנויות במהלך השנתיים האחרונות למנות מפכ"ל במינוי קבע. במשטרת ישראל קצינים בכירים רבים הראויים להמשיך ולהוביל את הארגון ובכוחם לייצר בו יציבות. נראה כי ההחלטה שלא למנות מפכ"ל קבע משך זמן כה ממושך, לא הייתה נטולת שיקולים זרים.
"שנתיים הן תקופה ארוכה לשמש בה כממלא מקום מפכ"ל ועדיין, בחרתי להמשיך ולמלא את התפקיד עד למינוי מפכ"ל קבע לארגון. זאת, מתוך הבנה והכרה בגודל האחריות ותחושת השליחות בהובלת הארגון ובניהולו, במיוחד בתקופה לא יציבה זו. ראשית עבור הארגון, עבורכם השוטרים ועבור אזרחי מדינת ישראל.
המפכ"ל המיועד קובי שבתאי | צילום: דוברות המשטרה
"שוטרים ומפקדים יקרים, בימים הקרובים אצא לחופשה לקראת פרישתי מהארגון. בנימה אישית אל כל אחת ואחד מכם אומר, כי בכל שעשיתי תמיד ראיתי את טובת הארגון והמדינה לפני טובתי האישית. אני מסיים את דרכי ממקום של אהבת הארגון ואנשיו".
השר לביטחון הפנים אוחנה הגיב לדברי כהן: "שר אמור להיות מעורב בענייני משרדו, ושר הבט״פ חייב להיות מעורב בעבודת המשטרה, גם אם זו תופעה חדשה עבור מישהו במשטרה או בשירות הציבורי בכלל״.
מינוי ניצב קובי שבתאי למפכ"ל | יו"ר הוועדה המייעצת למינוי בכירים, השופט אליעזר גולדברג, לכאן חדשות: אם מישהו יניח על שולחן הוועדה את הטענות נגד שבתאי על העברת מידע חסוי לחברה פרטית - נדון בזה@yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/J50HSMwDhw
— כאן חדשות (@kann_news) December 15, 2020
בתוך כך, השופט אליעזר גולדברג, יו"ר הוועדה המייעצת למינוי בכירים בשירות המדינה, התייחס היום בריאיון לחדשות הערב לחשיפת כאן חדשות מחודש ספטמבר, לפיה ניצב קובי שבתאי נחשד בהעברת מידע משטרתי חסוי לחברה פרטית. "אם זה רק יובא לשולחנה של הוועדה על ידי מישהו - אז נדון בזה", אמר גולדברג. "לפעמים הדברים אינם דורשים חקירה מיוחדת והכול הולך למישרין, לפעמים מתעוררת בעיה. אני לא יכול לצפות מראש כמה זמן זה ייקח".
בחודש ספטמבר פורסם בכאן חדשות כי קצינים בכירים במשטרה, שמעון לביא וניצב קובי שבתאי, נחשדו בהפרת אמונים. ראשת מח"ש סירבה לפתוח בחקירה. במח"ש הגיבו אז כי לאחר הליך בדיקה מעמיק הגיעה מח״ש למסקנה שאין חשד סביר לעבירות פליליות על ידי מי מהמעורבים.
צפו בכתבה:
השתתפה בהכנת הידיעה: יערה שפירא
השתתפה בהכנת הידיעה: יערה שפירא