בכירים במערכת הבריאות התייחסו למתקפה של מנכ"ל משרד הבריאות משה בר סימן טוב, ברקע הטענות כי המשנה שלו, הפרופסור איתמר גרוטו, נתן פטור מבידוד למיליארדר טדי שגיא. הערב (שישי) פורסם ב"השבוע" בכאן 11 כי בכירים במערכת אומרים: "בר סימן טוב פועל מתוך רצון ל'חיסול חשבונות' נגד גרוטו, זה לא התחיל היום". הם הוסיפו כי המנכ"ל פעל מהר מדי.
פרשת גרוטו והמיליארדר | גורמים במשרד הבריאות אומרים כי הסבריו של המשנה למנכ"ל המשרד לא משכנעים, וכי הוא חרג מהנוהל בעניין טדי שגיא. לצד זאת, בכירים במערכת הבריאות אומרים כי המנכ"ל היוצא משה בר סימן טוב פועל מתוך "חיסול חשבונות" נגד גרוטו@MoavVardi #השבוע pic.twitter.com/cMq6tiQ8tl
— כאן חדשות (@kann_news) June 12, 2020
בד בבד, גורמים במשרד הבריאות אומרים כי ההסברים של גרוטו למעשה אינם משכנעים, ומוסיפים: "לא הייתה פה עריפת ראשים, לא היה פה לינץ'. היה פה צורך להיענות לתחושה בקרב הציבור של אובדן אמון ולכן היחס הקשה".
מוקדם יותר התייחס פרופסור גרוטו להתקפות נגדו, והדגיש כי נתן לשגיא הקלה בתנאי הבידוד ולא פטור מלא. עוד מציין המשנה למנכ"ל כי הוא הסתמך בהחלטתו על בדיקות שנעשו בארץ ובחו"ל, והעלו כי שגיא חלה בעבר בקורונה וכי יש נוגדנים בגופו למחלה. "אין לי שום קשר לטדי שגיא, הוא מעולם לא פנה אליי לצורך קבלת האישור, ובוודאי שלא קיבלתי שום תמורה שהיא בכל נושא שהוא", כתב במכתב שפרסם דרך דובר משרד הבריאות.
עם זאת, פרופסור גרוטו כתב כי הוא מתנצל "על כל מקרה שבו שיקול הדעת שלי היה מוטעה, והחלטה שבאה בעקבותיו הייתה מוטעית". הוא הוסיף: "גם על המקרה הספציפי הזה. התחוור לי בדיעבד כי הוטעיתי לגבי סיבת הביקור, ולא ידעתי, ועד היום איני יודע אם הנושא הגיע לדיון אצלך לפני שהגיע אליי ואתה שללת את האישור. אבל, בין התנצלותי זו לבין שלל ההשמצות וההתקפות כלפיי בימים האחרונים, פעורה תהום".
בליל חמישי, לאחר חשיפת הפרשה בחדשות 12, בר סימן טוב ביקש מגרוטו לקבל התייחסות לדברים בכתב, וכתב כי הוא מקווה שיש הסבר מקצועי משביע רצון לנושא, אך הוסיף: "אם יש בדברים ממש, נדרשת הסקת מסקנות באופן מיידי".