ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום (ראשון) על דחיית הדיון בקבינט הקורונה למחר, כדי לדון בצעדים שיינקטו בנושא התחבורה הציבורית, בתי הספר ונושאים אחרים. בעקבות כך, רכבת ישראל, שבה משתמשים כ-250 אלף בני אדם מדי יום, והייתה אמורה לשוב מחר לפעילות, לא תעשה זאת. הרכבת מושבתת מאז ה-26 במארס.
"גם כשמנטרלים את ההתפרצות בגמנסיה העברית בירושלים, ואת ההתפרצות בבתי הספר, אנחנו רואים עלייה ברורה בחלקים רבים של המדינה ובחלקים רבים של האוכלוסייה. בדיון בקבינט הקורונה נשקול את הצעדים המתבקשים מול התגברות המגיפה, כולל בבתי הספר, בתחבורה הציבורית ובתחומים אחרים גם כן", אמר נתניהו בישיבת הממשלה.
החשש מגל שני | בשל העלייה בתחלואה: נערך דיון לגבי ביטול ההקלות בתחבורה הציבורית. ברכבת ישראל טוענים כי אין כל דרך לאכוף שמירת מרחק בין נוסעים וכללי היגיינה. בצל החשש מהגעת נשאים מחו"ל - ביטול הבידוד למגיעים בטיסות לא צפוי בקרוב@sharonidan עם הפרטים מתוך #חדשותהשבת pic.twitter.com/ER0zPXP1qV
— כאן חדשות (@kann_news) May 30, 2020
שרת התחבורה מירי רגב הנחתה אתמול את רכבת ישראל למצוא פתרונות שיאפשרו לפקח על מספר הנוסעים. הפתרון המסתמן הוא הזמנת כרטיסים באמצעות אפליקציה. רגב פרסמה הודעה בדף פייסבוק שלה שבה נכתב: "אני יודעת שיש ציפייה לפתיחת הרכבת ביום שני אך עם זאת הרחבת התחלואה מחייבת אותנו לשמור על בריאות הציבור, לצד הפעלת התחבורה הציבורית. לכן, אני פועלת בימים האחרונים מול רכבת ישראל כדי למצוא פתרונות שימנעו את הצפיפות ויאפשרו לנו לפקח על תנועת הנוסעים ברכבת".
מנכ"ל רכבת ישראל, מיכאל מייקסנר, התייחס לנושא האכיפה כבר בתחילת החודש הקודם, ואמר בריאיון לאסתי פרז בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב: "אנחנו לא נוכל לנהל את זה וגם לא לאכוף את זה – אנחנו יכולים רק להמליץ. קשה לשמור על תקנות החירום. האנשים יצטרכו לנהוג באחריות במתחמי הרכבת ובתוך הרכבות. משרד הבריאות יצטרך להנחות אותנו לגבי זה".