נאסים וטארק, תושבי בית חנינא במזרח ירושלים, בשנות ה-20 לחייהם, טסו לחופשה של שבוע במפרץ בתחילת חודש מארס, אבל עקב התפשטות נגיף קורונה נתקעו במדינה וכעת הם שוהים בה יותר מחודשיים. "לא קיבלנו עזרה מאף אחד פה", סיפר נאסים. "הכי חשוב לנו זה לחזור הביתה".
השניים טסו לטורקיה ב-15 במארס ונחתו בדובאי ב-16 במארס. יומיים לאחר מכן כרטיס הטיסה חזרה לטורקיה בוטל ושבוע לאחר מכן הוכרז סגר באיחוד האמירויות כולו, ושדה התעופה בדובאי נסגר. כיוון שמדובר במדינה ערבית שאין לה קשרים דיפלומטיים עם ישראל - ישנם קשיים להיכנס לאתרים ישראליים והאפשרות שלהם לבצע פעולות בחשבון הבנק נפגעה. השניים חוששים מהרגע שבו לא יוכלו לשלם עוד את הוצאות המחיה שלהם.
"לא נשאר לנו כסף, רק רוצים לחזור לבית ולמשפחה": טארק ונאסים טסו לפני פרוץ משבר קורונה למפרץ, ומאז לא הצליחו לחזור לביתם. בעקבות פניית כאן חדשות, במשרד החוץ הבטיחו לעזור. לידיעה המלאה:https://t.co/7oNMCQk3CB@nurityohanan pic.twitter.com/qRSbPC9XlJ
— כאן חדשות (@kann_news) 26 במאי 2020
נאסים סיפר לכאן חדשות: "מלון, אוכל, זה הכול על חשבוננו. לא קיבלנו עזרה מאף אחד פה. הכי חשוב לנו זה לחזור לארץ, לחזור לבית שלנו. לטארק יש שני ילדים, כמעט חודשיים וחצי הוא רחוק מאשתו ומהילדים שלו".
לשניים יש מעמד של תושבי קבע בישראל, הם טסו לטורקיה באמצעות תעודת מעבר ומשם המשיכו עם הדרכון הירדני. עם זאת, הם אינם נושאים אזרחות אחרת. לאחר פנייה לשגרירות הירדנית בדובאי נאמר להם שאי אפשר לעזור להם כיוון שהם לא אזרחים ירדנים. בימים האחרונים נפתח מחדש שדה התעופה בדובאי לטיסות לאירופה, והם ניסו לקנות כרטיס טיסה לאירופה ומשם לעלות על טיסות חילוץ לישראל. אבל בדובאי לא מאפשרים להם לעלות על הטיסה כיוון שאינם אזרחים אירופאים.
אביו של נאסים, בסאם אבו הליל, אמר לכאן חדשות כי "מדינת ישראל ואיחוד האמירויות אחראים על ביטחונם של הילדים שלי". הוא הוסיף כי בחודשיים האחרונים היו טיסות חילוץ גם ממדינות שלישראל אין איתן קשרים דיפלומטיים וכי בשבוע שעבר הייתה טיסה מאבו דאבי לישראל, ולכן לא ברור מדוע לא ניתן להחזיר את השניים לביתם. לטענתו הוא יצר קשר עם גורמים בכנסת ועם משרד החוץ כמה פעמים ולא קיבל מענה.
בתשובה לפניית כאן חדשות משרד החוץ יצר קשר עם משפחתם של השניים והבטיח שיסייע בכל מה שאפשר.