משרד החינוך הודיע היום (ראשון) כי כ-74% מילדי הגנים ומתלמידי בתי הספר הגיעו הבוקר ללימודים. זאת לעומת כ-60% שהגיעו ללימודים בשבוע הקודם. זאת לאחר שהיום חזרו ברוב הארץ ללימודים בגרסה שלפני הקורונה – בלי קפסולות ולמידה מקוונות. עם זאת רק רשויות בודדות פתחו היום את הלימודים בשגרה מלאה, והמסה העיקרית צפויה לעשות זאת בימים שני ושלישי.
מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, ציין שהחזרה היא הדרגתית, מדודה ונתונה לבחירת ההורים. לדבריו, "שיעור הנוכחות ההולך וגדל מעיד על האמון של ההורים במנהלים ובמורים ובכלל במערכת. אנחנו נמשיך ללוות את מוסדות החינוך וניתן להם את התמיכה הנדרשת להם בימים מורכבים אלה".
בירושלים נרשם שיעור הנוכחות הגבוה ביותר – 89% מקרב התלמידים ובתל אביב הגיעו 80%. המחוז בו נרשם שיעור הנוכחות הנמוך ביותר היה הצפון בו הגיעו רק 57% מהתלמידים ללימודים. בחיפה נרשם שיעור נוכחות של 67% ובדרום 70%.
בשניידר מתריעים: עלייה במצוקה נפשית בקרב ילדים
בבית החולים שניידר מתריעים על עלייה במצוקה נפשית אצל ילדים ונוער. מבית החולים נמסר כי בתקופה הזו של חזרה לשגרה חלה עלייה בפניות לטיפול במקרי מצוקה רגשית ונפשית באוכלוסייה כולה ובאוכלוסיות בסיכון במיוחד. לפי בית החולים בתקופה האחרונה חלה עלייה משמעותית בפניות למחלקה לרפואה דחופה בשל מגוון מצבים רפואיים ונפשיים: הרעלת חומרים, ניסיונות אובדניים, תופעות לוואי של תרופות שנלקחו ללא מעקב רפואי והחמרה של הפרעות נפשיות קיימות.
מנהלת המחלקה לרפואה פסיכולוגית בשניידר, פרופסור סילבנה פניג, מסבירה את העלייה בהצטברות המתח הנפשי שהתעצם בעת משבר הקורונה. לדבריה, " אחוז גבוה מאד של הפניות, הגיע אלינו בעקבות אמירות, מחוות וניסיונות אובדניים. עלינו להיות ערניים ומוכנים לזיהוי מוקדם של סימני מצוקה ולפנות לגורמים מקצועיים לקבלת עזרה".