ירידה חדה בצריכת הזנות מובילה למצוקה גדולה של הנשים במעגל הזנות וארגוני הסיוע מתקשים לעמוד בפניות הנשים. משבר הקורונה משפיע גם על הנשים החלשות ביותר. לצד הירידה הברוכה בצריכת הזנות, אותן נשים במעגל הזנות מגיעות למצב של חוסר יכולת להתקיים: לשלם חשבונות או לקנות מצרכים. הן פונות לארגוני הסיוע אבל גם להם, לאור המצב הכלכלי המשברי כרגע אין אפשרות לתמוך בהם.
בעולם שופכים מאות מיליארדים על סיוע לנפגעי משבר הקורונה, ובישראל מסתפקים בהרבה פחות. אבל על הצעד האמיתי שיוציא אותנו מהבוץ - משרד האוצר בכלל לא הכריז@amsterdamski2 #חיות_כיס pic.twitter.com/w6hjhGue8x
— כאן חדשות (@kann_news) March 22, 2020
המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות פנה למשרד הרווחה בבקשה לקבלת תמיכות, גם בצורת כרטיסים נטענים למרכולים ואף לקבל הכרה מצידם כי פניה שלהם לעמותות העוסקות בסלי מזון תחשב כמו פניה של עובדות סוציאליות ברשויות מקומיות, שכן רבות מהנשים במעגל הזנות חוששות, כך לדבריהן מפנייה לעובדות סוציאליות.
על פי הנתונים הקיימים בישראל כ-14 אלף נשים, גברים וקטינים במעגל הזנות. לדברי עורכת הדין איילת דיין מנהלת שותפה במטה למאבק בסחר בנשים ובזנות: "ארגוני השיקום והסיוע מוצפים בפניות ולמרות העבודה המדהימה שהן עושות אין להן את המשאבים לעזור לכל הפונות. המטה למאבק בסחר בנשים ובזנות פנה למשרד הרווחה בדרישה להעביר באופן מיידי תקציבים לאותם ארגונים כדי שיוכלו לתת מענה לכל מי שפונה".
ממשרד הרווחה נמסר: "המשרד מגבש בימים אלו 'סל גמיש' שיועבר למסגרות השיקום שבהתקשרות עם המשרד. במסגרת הסל תינתן תמיכה לצרכים שונים".