ארבעה חודשים אחרי הבטחת שר החינוך, הרב רפי פרץ, להוציא טיולי תלמידים ליהודה ושומרון - לא נעשה דבר בעניין. כך דווח הבוקר (רביעי) בתוכנית "הבוקר הזה" עם אריה גולן בכאן רשת ב. גורמים במשרד החינוך הקשורים להוצאת טיולים אומרים כי השר פרץ כלל לא פנה למי שאחראים להוציא טיולי תלמידים כדי לבדוק היתכנות של הדבר.
ארבעה חודשים אחרי הבטחת שר החינוך רפי פרץ להוציא טיולי תלמידים ליהודה ושומרון - לא נעשה דבר בעניין. מלשכת השר נמסר: "השר קיים מספר פגישות בנושא, כולל עם גורמי מקצוע במשרד ודמויות ציבוריות מאיו"ש על מנת להגיע להבנה מה הדרך הנכונה לפעול"@lirankog #הבוקרהזה pic.twitter.com/atw5cLoxlj
— כאן חדשות (@kann_news) 25 בדצמבר 2019
ב-23 באוגוסט צייץ השר בטוויטר שלו, אחרי הפיגוע בבנימין שבו נהרגה רנה שנרב, כי בכוונתו להאיץ את סיורי התלמידים ליהודה ושומרון. מבדיקה עם מנהלת הטיולים במשרד החינוך עולה שכלל לא נעשתה פניה לבדיקת היתכנות להוציא סיורים לאזור. גם גורמים שעוסקים בענייני הביטחון של משרד החינוך טענו כי אין היתכנות להוציא טיולים לאזור.
מלשכת שר החינוך רפי פרץ נמסר בתגובה: "השר קיים מספר פגישות בנושא, כולל עם גורמי מקצוע במשרד ודמויות ציבוריות מיהודה ושומרון, כדי להגיע להבנה מה הדרך הנכונה לפעול. נושא טיולים ביהודה ושומרון זה לא משחק ילדים. שר החינוך יקבל החלטה אחראית שמצד אחד תשקף את הערך הגדול של הכרת יהודה ושומרון, ומנגד תיקח בחשבון את כל מכלול השיקולים".