24 שנים לרצח רבין: מי ניצח - הפוליטיקה או התקווה?

אחרי 24 שנים: מי ניצח - הפוליטיקה או התקווה?
בין שמאל לימין, בין בני גנץ למרדכי קידר ובין פילוג לאחדות - זה מה שחשבו האנשים שהגיעו במוצ"ש לכיכר, לעצרת לציון רצח רבין | כאן שואלים
מחבר כאן שואלים מחבר כאן שואלים
קאבר כאן שואלים עצרת שנתית רבין 2019
צילום: צילום: ללא

עשרות אלפי בני אדם הגיעו שלשום (שבת) לכיכר רבין, לעצרת השנתית לציון יום הזכרון לרצח יצחק רבין ז"ל. את הנוכחים העסיקו שני נושאים עיקריים, שגם ליוו את השבוע שקדם לעצרת: הגעתו של בני גנץ, מחזיק המנדט להרכבת הממשלה, לשאת את הנאום המרכזי בעצרת. כמו כן, התייחסו הבאים גם להתבטאות השנויה במחלוקת של פרופ' מוטי קידר מאוניברסיטת בר אילן, שטען כי יגאל עמיר לא רצח את רבין, וכי כבר שנים שהמוסד בו הוא מלמד מוכפש בשל כך.

חלק מהמשתתפים סברו שהגעתו של גנץ לעצרת נוטעת תקווה במחנה השלום בישראל. אחרים אמרו כי העובדה שגנץ מתקשה להקים ממשלה, מלמדת כי רוב העם לא מזדהה עם תפיסת עולמם הפוליטית של המשתתפים.

ניכר שתחושת הטראומה לא עזבה חלק גדול מהאנשים שנהרו לכיכר. בתשובה לשאלה אם גם אנשים ממחנה הימין יכולים להזדהות עם העצרת, חשבו חלק מהבאים כי מדובר באירוע של קריאה לאחדות והתנגדות להסתה. עם זאת, מעטים שהזדהו כימנים סברו כי העצרת הייתה פוליטית, ושהוצגו בה קריאות נגד מחנה הימין אשר לדעתם לא מתאימות לאווירה הפוליטית הנוכחית.

הפופולריים