הרעלת הטונה בסניף ארומה ברחוב בגין בתל אביב: תוצאות המעבדה הראשוניות שהתפרסמו הבוקר (חמישי) מעידות כי מקור ההרעלות בסניף ארומה – נובע ככל הנראה מאחסון לקוי של הטונה בסניף. משרד הבריאות מבצע בדיקות מעבדה נוספות שתוצאותיהן יפורסמו בימים הקרובים.
ד״ר רבקה שפר, רופאת מחוז תל אביב, אמרה: "משרד הבריאות מבקש להדגיש למסעדות, מטבחים מוסדיים ועסקי מזון אחרים שעושים שימוש בטונה - לעשות זאת בהתאם לנהלים של המשרד ובהתאם להנחיות היצרן".
מקור ההרעלה בסניף ארומה בתל אביב – אחסון לקוי של הטונה. משרד הבריאות מבצע בדיקות מעבדה נוספות שתוצאותיהן יפורסמו בימים הקרובים. ד"ר רבקה שפר, רופאת מחוז ת"א: "חשוב להישמע להוראות היצרן"@kettydor pic.twitter.com/CHQpTjFU6u
— כאן חדשות (@kann_news) 17 באוקטובר 2019
משרד הבריאות ערך אתמול שימוע לנציגי ארומה תל אביב אחרי הרעלת הטונה בסניף בגין בעיר. במהלך השימוע הוצגו ממצאים שעלו בביקורת התברואתית, ולפיהם הסניף לא עמד בנהלי משרד הבריאות ולא עמד בהנחיות היצרן. "נציגי העסק הונחו לתקן את הליקויים לפני קבלת אישור לפתיחתו מחדש לציבור", נמסר בהודעת משרד הבריאות.
ההרעלה בארומה ת"א | ד"ר גל פחיס, מהמחלקה לרפואה דחופה בביה"ח איכילוב ל-@urildorl: "בהרעלת דגים מצטברים חומרים, או בעיקר חומר הקרוי היסטמין. החומר מצטבר, בד"כ, בגלל שמירת דגים בטמפרטורה גבוהה ממה שהיה דרוש. החומר גורם לתופעות קשות"#ערבערב pic.twitter.com/fXoaYyAuMo
— כאן חדשות (@kann_news) 16 באוקטובר 2019
שירי פורר, אם לשניים ממזכרת בתיה שאושפזה במצב קשה מאוד לאחר שאכלה סלט טונה בסניף, סיפרה אתמול בריאיון לכאן חדשות: "לחשוב שהייתי נעלמת לילדים שלי בגלל שטות כזאת זה הפחיד אותי. הבנתי שאני חווה תגובה אלרגית ונבהלתי כי אני לא אלרגית לשום דבר. אבל כל הזמן סמכתי על הצוותים הרפואיים". פורר חזרה הבוקר להתאושש בביתה.
פורר סיפרה כי נאלצה לאכול בסניף משום שאין הרבה אופציות באזור בחול המועד סוכות: "אני לא אוהבת את הסניף שם בכלל, הוא לא מוצא חן בעיניי. אבל בחול המועד הוא אחת האופציות המעטות שיש". על התגובה האלרגית הקיצונית סיפרה: "תוך כדי שאכלתי אני אומרת לחברה שלי שהעגבניות ממש צורבות את הלשון ואז הפנים שלי צרבו והלשון שלי התנפחה, והנשימה שלי התחילה להיות כבדה. הבנתי שזאת תגובה אלרגית".