מאות הפגינו נגד האלימות בחברה הערבית; כבישים נחסמו בכמה מוקדים

מאות הפגינו נגד האלימות בחברה הערבית
יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה אמר בהפגנה בצומת אום אל פחם: "מחפשים תוכנית ברורה למיגור הפשיעה"
מחבר אורלי אלקלעי מחבר אורלי אלקלעי
Getting your Trinity Audio player ready...
מפגינים נגד האלימות בחברה הערבית 4.10
צילום: -

מאות בני אדם הפגינו היום (שישי) בכמה מוקדים, על רקע האלימות במגזר הערבי ונגד אוזלת היד של הממשלה בטיפול בפשיעה. יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה, שהשתתף בהפגנה באום אל פחם, אמר לכאן חדשות: "אנחנו לא מחרימים, אנחנו מחפשים תוכנית ברורה למיגור הפשיעה בקרב האזרחים הערביים".


חבר הכנסת יוסף ג'אברין הרשימה המשותפת אמר בהפגנה בוודי ערה: "אנחנו לא יכולים לשבת בחיבוק ידיים בזמן שהדם ממשיך להישפך. קוראים לרשויות אכיפת החוק למלא את חובתן - לבלום את האלימות ולחסל את הפשיעה ברחוב הערבי". בעקבות ההפגנות, בנחל עירון נחסם כביש 65 מצומת מי-עמי לצומת כפר קרע בשני הכיוונים. המשטרה ממליצה לנהגים שלא להגיע לאזור ולנסוע בדרכים אחרות.


"בתקופה האחרונה אנו עדים להתגברות רצף אירועי האלימות בחברה הערבית בישראל", אמר אתמול ממלא מקום מפכ"ל המשטרה, ניצב מוטי כהן, במהלך טקס לזכר חללי משמר הגבול. הוא הוסיף והדגיש: "משטרת ישראל היא משטרה לאומית, המשרתת את כלל אזרחי החברה, על כל רבדיה. אנו ערים לאירועים החמורים ומטפלים בהם באופן רחב, מקיף ונחוש. המשטרה רואה חשיבות עליונה בחיזוק הביטחון האישי בקרב החברה הערבית בישראל ולכן תשקיע את מירב המאמצים המבצעיים, המודיעיניים והחקירתיים, ותפעל בכל האמצעים העומדים לרשותה בכדי למגר ולטפל בתופעות פשיעה אלה".

אלפים הפגינו אתמול מחוץ לתחנת המשטרה במג'ד אל כרום, שם נרצחו ביום שלישי האחים אחמד וחליל מנאע ומוחמד יונס סבע במהלך קטטה. מתחילת השנה נרצחו 72 בני אדם במגזר הערבי. המוחים מתחו ביקורת על הודעת המשטרה והשר ארדן לגבי שורת הצעדים שעליה הוחלט מוקדם יותר היום ואמרו כי זה "מעט מידי ומאוחר מידי".

הפופולריים