"רוב הציוצים שהשופט ראה הם מחקרים על חברות שמסייעות להפרה של זכויות אדם – לא נקטנו עמדה": כך סיפר אתמול (רביעי) עומאר שקיר, פעיל "Human Rights Watch", ארגון לזכויות אדם, לדב גיל־הר בתוכנית "ערב ערב" לאחר שבית המשפט המחוזי בירושלים הורה על גירושו מן הארץ בשל קריאותיו לחרם נגד ישראל בעודו נמצא במדינה.
צפו בריאיון המלא עם פעיל זכויות האדם שבית המשפט הורה לגרש מישראל
"רוב הציוצים שהשופט ראה כוללים קידום מחקרים שערך משמר זכויות האדם בעניין פגיעה בזכויות אדם מצד חברות בהתנחלויות", מספר שקיר, "אנחנו קוראים לחברות להפסיק לפעול בהתנחלויות, משום שזה פוגע בזכויות של הפלסטינים. זה חלק מהמאמץ הבינלאומי שלנו לוודא שעסקים נצמדים לעקרונות של זכויות אדם. כשפעילות של חברה מסוימת פוגעת בזכויות אדם, אנחנו קוראים לחברה להפסיק את הפעילות שגורמת לכך".
על חרמות של חברות בהתנחלויות אומר הפעיל המגורש: "עשורים של מחקר מראים שכשחברות כמו Airbnb מציעות דירות להשכרה על אדמות שנלקחו מפלסטינים, שלא יכולים לשהות שם, הם מסייעים באופן ישיר להפרה של זכויות אדם, זה שונה מהבי־די־אס כי בי־די־אס קורא לנתק קשרים עם ישראל עד שהכיבוש יסתיים – אנחנו אומרים לחברות להפסיק פעילות שמפרה זכויות אדם. אנחנו לא נוקטים עמדה בשאלת החרם על ישראל".
על השאלה האם יתגעגע לישראל משיב פעיל זכויות האדם: "כמובן, חייתי כאן במשך שנתיים. זה מקום יפהפה, נהניתי לטייל כאן. הייתה לי הזדמנות לבקר בערים שונות ולהכיר ישראלים טובים בשני הצדדים של הקו הירוק".
בית המשפט המחוזי בירושלים קיבל שלשום את עמדת המדינה כי שקיר קרא לחרם על ישראל. שקיר הודיע כי יערער על ההחלטה לבית המשפט העליון.