יותר מ-700 אלף תלמידי תיכון וחטיבות הביניים יוצאים לחופש הגדול

כ-700 אלף תלמידי תיכון יוצאים לחופש הגדול
אליהם יצטרפו כ-55 אלף עובדי הוראה, ובעוד עשרה ימים – ב-1 ביולי, יצאו לחופשה גם כ-1.5 מיליון תלמידי בתי הספר היסודיים וגני הילדים. מי שכבר צריך להתחיל לדאוג לשנת הלימודים הבאה, הוא שר החינוך הנכנס הרב רפי פרץ
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
תלמידי תיכון בבחינת הבגרות במתמטיקה
צילום: צילום: נעם רבקין פנטון, פלאש 90

יותר מ-700 אלף תלמידי התיכונים וחטיבות הביניים יסיימו הבוקר (חמישי) את לימודיהם ויצאו לחופשת הקיץ. אליהם יצטרפו כ-55 אלף עובדי הוראה, ובעוד עשרה ימים – ב-1 ביולי יצאו לחופשה גם כ-1.5 מיליון תלמידי בתי הספר היסודיים וגני הילדים. 

מנכ"ל משרד החינוך, שמואל אבואב, אמר: "אני מברך את אנשי החינוך המצוינים שלנו על עבודתם המאומצת לאורך שנת הלימודים הנוכחית. הודות לעמלכם הרב, מערכת החינוך רושמת הישגים לימודיים וערכיים מרשימים, וביניהם הזנקת המתמטיקה והאנגלית, קידום המצוינות בפריפריה, טיפוח רוח ההתנדבות וחיזוק תנועות הנוער. אני מאחל לתלמידינו היקרים שינצלו את זמן חופשתם לבילויים, למפגשי חברים ולפעילויות חווייתיות בתנועות ובארגוני הנוער. ולבוגרי שכבת י"ב, אני מאחל הצלחה גדולה בהמשך הדרך". 

ממשרד החינוך נמסר כי גם הקיץ יופעלו מגוון פעילויות חווייתיות לילדים ובני הנוער כמו: "ערי הילדים והנוער"  ו"יורדים בטוח לאילת". עוד נמסר כי השנה נרשם שיא של כל הזמנים במספר התלמידים שניגשו למבחני הבגרות ב-5 יחידות לימוד במתמטיקה - 19,200. 

את שנת הלימודים הבאה יפתח שר החינוך הנכנס הרב רפי פרץ. על שולחנו כבר יש שורה של משימות דחופות בהיעדר היכולת לכנס את ועדת החינוך של הכנסת, בשל הבחירות בספטמבר. 

פרץ יצטרף לדאוג, בין השאר, לאישור תשלומי ההורים וביטוחי התלמידים לשנת הלימודים הבאה, על אף היעדרה של ועדת החינוך. מנהלים רבים כבר התריעו כי אינם יכולים לתכנן את התקציב לשנה הבאה ולקבוע טיולים, מכיוון שאסור להם לגבות כספים מההורים בלי שחוזר תשלומי ההורים אושר. 

כמו כן, בעוד עשרה ימים יסתיים הסכם השכר הקיבוצי, "אופק חדש", עם הסתדרות המורים – מה שעלול לגרום להשבתת שנת הלימודים, כאשר משא ומתן בין המורים למשרד האוצר והחינוך לא נראה באופק. המורים אומנם ימשיכו לקבל שכר על פי ההסכם החדש, אך צפויים לדרוש להעלות את שכרם. הקיצוץ המיועד בתקציב הממשלה עלול לשבש זאת. 

במידה ששנת הלימודים הבאה תחל כמתוכנן ב-1 בספטמבר, השר פרץ יצטרך להידרש גם לסוגיית האלימות במוסדות החינוך. ממחקר טאליס שפורסם אתמול עולה כי שיעור מנהלי בתי הספר בחטיבות הביניים בישראל שמדווחים על אלימות גבוה לעומת מדינות ה-OECD.

צריך להתחיל לדאוג לשנת הלימודים הבאה. שר החינוך הרב רפי פרץ (צילום: פלאש 90)

לפי הדוח, 26% מהמנהלים בישראל דיווחו על איומים או אלימות מילולית בקרב תלמידים, כך עולה מהדוח. 13% מהם דיווחו על אלימות בין תלמידים שהובילה לפגיעה פיזית. בשאר מדינות ה-OECD נרשמו שיעורים נמוכים יותר. רק 14% דיווחו על איומים ו-2% על אלימות פיזית. 

הפופולריים