עליה של כמעט פי שניים בשיח הפוגעני בחודש הגאווה: מניתוח השיח ברשתות החברתיות עולה כי בשנת 2018 היו 990 פרסומים פוגעניים כלפי קהילת הלהט"ב, לעומת 1,870 השנה. הנתונים פורסמו בדוח השנאה של האגודה למען הלהט"ב.
66% מהפרסומים הפוגעניים נכתבו על ידי גברים וטוויטר הייתה הזירה בה היה שיעור הפרסומים הפוגעניים היה הגבוה ביותר מבין הרשתות החברתיות שנדגמו- 34%. כמו כן חלה עליה של 165% במדד זה בין חודש מאי השנה לחודש יוני.
במחצית מהשיח הפוגעני כונו להט"בים "חוטאים" ו"חולי נפש / סוטים". 17% מהשיח הפוגעני כלל קללות וכינויים כלפי קהילת הלהט"ב, ויותר מ-50% ממנו הופנה כלפי הומואים. ביום המעצד בירושלים נכתבו כשליש מהפרסומים הפוגעניים ועוד יותר מ-500 ביום המצעד בתל אביב.
אוהד חזקי, מנכ"ל האגודה למען הלהט"ב אמר כי "אירועי הגאווה שהתקיימו השנה בכל רחבי הארץ בתמיכה אדירה של רוב החברה הישראלית, קידמו אותנו עוד צעד אל עבר השוויון אבל גם העירו קולות חשוכים. לא נעבור בשתיקה על אירועי השנאה והאלימות ונמשיך לסייע לכל מי שנפגע על רקע נטייתו המינית וזהותו המגדרית, דרך מרכז הדיווח של האגודה וכלל הכלים שעומדים ברשותנו".
"בשנה האחרונה הקמנו את התוכנית למניעת בריונות בשיתוף איגוד האינטנרנט והקרן לנוער בסיכון של הביטוח הלאומי שפועלת רבות על מנת לשנות את השיח ולייצר שינוי", המשיך חזקי. "נמשיך להיאבק, לצעוד ולהשמיע את קולנו בכל מקום ובכל זמן, בגאווה ובאהבה".