גורם במשטרת יוון עדכן היום (שני) בפרטים חדשים מחקירת טביעת הילדה הישראלית בת השמונה נעמה חן, בבית מלון בכרתים. בשיחה עם כאן חדשות אמר אותו גורם כי יש ארבעה חשודים במעורבות בטביעה.
בנוסף לשתי החשודות שכבר נעצרו ושוחררו בסוף השבוע - אזרחית רוסיה והאחראית על קשרי החוץ של המלון, ואזרחית גיאורגיה שהייתה אחראית המלון בשעת הטביעה של הילדה - חשודים גם בעלת המלון, אזרחית יוון בת 23, ומנכ"ל המלון, אזרח יוון בן 60.
חקירת המשטרה המקומית נמשכת, כאשר תוצאות הבדיקות הקליניות ונתיחת הגופה טרם הגיעו לידי החוקרים והם עדיין אינם יכולים לפרסם את סיבת המוות המדויקת של הילדה. כמו כן, שאלת שלילת רישיון העסק של המלון תיקבע על ידי התובע בתיק.
הגורם במשטרת יוון גם התייחס לטענות משפחת חן על כך שלא היה מציל במלון. לדבריו, החוק ביוון קובע כי יש להציב מציל בבריכות אך הדבר גם תלוי בכללים של המלון.
בשבת שיחזר אביה של נעמה, עופר חן, את האירוע במלון. "כולנו צורחים 'מציל'. רצתי לקבלה 'תביאו מציל, תביאו מישהו'. כמעט 50 דקות - כלום", סיפר חן. "מגיע רופא לכאורה, בחור שלא נראה כמו רופא עם איזשהו תיק, פותח את התיק, נופלים לו דברים. שום דבר לא עובד".
בריאיון ל"חדשות השבת" בכאן 11 האשים האב את הטיפול בבתו לאחר שנמשתה מהמים: "הם הביאו מכונות החייאה - הבטריות לא עבדו. שום צינור לא התאים לשום מפוח. הם מבולבלים, בלוני החמצן היו ריקים. אחרי כמעט שעה וחצי הגיע אמבולנס, שהיה ריק - לא היה בו כלום, שום דבר לא עבד בו".
האב ציין כי הכוחות המקומיים ניסו לעזור כל הזמן, אבל היו "אובדי עצות יותר ממני כי הם הבינו שאין כבר טעם". עופר חן סיפר כי בבית החולים כבר לא נותר להם מה לעשות.