נתוונים מדאיגים: עלייה של יותר משליש בהטרדות ועבירות מין של עובדי ציבור. על פי הדו"ח המסכם של נציבות שירות המדינה לשנה החולפת, נעשו 424 פניות על הטרדות מיניות ועבירות מין, לעומת 314 פניות בשנה שקדמה לה. מתוך מאות הפניות, רק 17 הוגשו כתובענות לבית-הדין המשמעתי.
לפי הדו"ח, כרבע מהפניות לנציבות שירות המדינה היו נגד עובדי משרד הבריאות - 115 במספר. מדובר בעליה חדה מ-90 פניות ב-2021. באחד המקרים, הורשע רנטגנאי ראשי בהטרדה מינית ומעשים מגונים בחמש עובדות. העובד פוטר לאלתר, והופקעה ממנו האפשרות לקבלת גמלה עד גיל 67.
עוד בנושא
מהנתונים עולה כי היקף הפניות כנגד עובדי משרד החינוך התרחב משמעותית גם הוא, כאשר התקבלו ב-2022, 90 תלונות. באחד המקרים, הורשע בבית הדין מורה שהטריד מינית תלמידה בת 12, כאשר כתב לה הודעות בעלות אופי מיני. בהמשך, איים על התלמידה ואימה, שלא יחשפו את האירוע. בית הדין פסק כי העובד יפוטר לאלתר, וייפסל מלעבוד במשרד החינוך לצמיתות.
מנהלת הלובי למלחמה באלימות מינית, יעל שרר, מסרה: "מצער לראות שמשרד הבריאות ממשיך להוביל בכמות התלונות על אלימות מינית ובכמות ההליכים המתנהלים בנציבות שירות המדינה. גם המספרים המפחידים האלה לא משקפים באמת את כמות המקרים, ועדיין יש תת-דיווח נוראי. מטופלים ומטופלות, וכן צוות רפואי, פשוט לא בטוחים היום במערכת, ומה שנדרש זה מחויבות עמוקה מצד משרד הבריאות להשקיע משאבים ועבודה מתכללת כדי לטפל כראוי בתופעה".