בית משפט השלום בירושלים האריך היום (שלישי) בארבעה ימים את מעצרו של האעמר, בן ה-21 שחשוד בניסיון רצח ממניע גזעני של תושב מזרח ירושלים סאלח חלוואני. המשטרה ציינה בדיון הארכת המעצר כי החשד נגד האעמר התחזק וישנם השלמות חקירה שניתנו על ידי הפרקליטות.
השופט עמיר שקד ציין בהחלטתו כי "המשטרה הציגה תוצרי חקירה המעידים על התפתחות חקירתית. החשדות מקימות עילת מסוכנות בפני עצמה וכאשר המשיב שומר על זכות השתיקה. נדרשת היחידה לפעול בדרכים אחרות למיצויה של החקירה ויש להורות על המשך מעצרו".
עורכי הדין שלום בן שבת ורועי אטיאס המייצגים את האעמר אמרו לאחר הדיון: "יש איזשהו ניסיון להסית את האש מהאדם שהיה מעורב באירוע לבין הלקוח שלנו שטוען שהוא לא היה מעורב באירוע ולא נקט באלימות כלפי אותו מתלונן. צריך לבחון את העובדה שאותה אישה יהודייה, ששוחחה עם הגבר הערבי, היא אחותו של המעורב השני. תמוה מאוד ששני אנשים הלמו בקורבן כפי שאמרה המשטרה ואחד מהם לא עצור ולנו זה ברור למה".
לפי החשד, האעמר תקף את הגבר הערבי, יחד עם חברו, לאחר שהבחין בו יושב ומדבר עם בחורה יהודייה. החשוד ניסה להימלט לחוץ לארץ כמה ימים אחרי האירוע וכששב, נעצר בנמל התעופה בן גוריון. כפי שפורסם לראשונה בכאן חדשות התקיפה אירעה לפני חודשיים בשכונת שייח ג'ראח בירושלים. ס' נמלט לאחר שהותקף ואותר מחוסר הכרה כקילומטר וחצי מהמקום. הוא פונה לבית החולים שערי צדק בעיר שם הוכנס לניתוח ואושפז. קובי מצא עורך דינו של ס' טען אז כי זהו מקרה על רקע לאומני, ואמר: "אנשים שפלים שתקפו אדם חסר ישע, אך ורק בשל היותו ערבי".