ביהמ"ש פרסם את פרטי הישיבה הסגורה על סעיף השוחד בתיק 4000

ביהמ"ש פרסם את פרטי הישיבה על סעיף השוחד בתיק 4000
לפי המסמך שפורסם, השופטים הציעו לפרקליטות לחזור בה מהאישום בסעיף זה. בפרקליטות אמרו באותה הישיבה כי הם רואים את הדברים באופן שונה • השופטים מסרבים לבקשת הפרקליטות להאיץ את המשפט ולקיים דיונים בפגרה: נוסיף ימים בשנה הבאה
מחבר אבישי גרינצייג מחבר אבישי גרינצייג
Getting your Trinity Audio player ready...
נתניהו מגיע לבית המשפט לשמיעת עדותו של מילצ'ן 25.06.23
צילום: אורן בן חקון, פלאש 90

משפט נתניהו: בית המשפט פרסם היום (חמישי) את פרטי הישיבה הסגורה על סעיף השוחד בתיק 4000. במסמך שפורסם צוין כי לצדדים נמסרה עמדתם של השופטים לפיה "קיימים קשיים בביסוס עבירת השוחד שבאישום הראשון בכתב האישום. על רקע קשיים אלה, הוצע כי המדינה תשקול לחזור בה מעבירת השוחד באישום זה". 

עוד נכתב במסמך: "בתגובה לדברים, מסרה בא כוח המדינה את עמדתה כי המדינה רואה את הדברים באופן שונה; כי תעביר את הדברים לממונים עליה; כי בשלב זה הוצגה לבית המשפט תמונה חלקית בלבד; וכי צפוי כי בפרשת ההגנה יוצגו עניינים נוספים".

 

בסעיף האחרון במסמך שפרסם בית המשפט צויין: "אגב דברים אלה ובשוליהם, התקיים שיג ושיח קצר עם באי כוח הצדדים. בסופו צוין הצורך בסיום המשפט (לטובת העניין והמדינה). הדברים נאמרו ללא קשר לאופן סיום המשפט וללא קשר לתוצאות המשפט".

בד בבד, השופטים סירבו לבקשת הפרקליטות להאיץ את המשפט ולקיים דיונים גם בימי הפגרה. במקום זאת, השופטים הודיעו שיתווספו ימי דיונים בשנה באה. גם סנגורי נתניהו ואלוביץ' הביעו התנגדות לבקשת הפרקליטות. 

לפני כשבוע פורסם כי השופטים בתיקי נתניהו כינסו את נציגי הפרקליטות וסנגורי ראש הממשלה לפגישה בדלתיים סגורות. השופטים אמרו לתביעה כי יהיה קשה להוכיח את סעיף השוחד בתיק 4000 ולמעשה אמרו לפרקליטות שאין להם סיכוי להרשעה בסעיף זה בתיק. זאת, אחרי שכבר נשמע חלק משמעותי מהעדים בתיק. כמה ימים לאחר מכן הודיעו השופטים שהם מוכנים לפרסום תמצית מפגישתם. 

 

הפופולריים