בג"ץ פסק אתמול (ראשון) כי "חוק טבריה" יחול מהבחירות הבאות וכי המועמדות לראשות העיר בועז יוסף, מקורבו של יו"ר ש"ס, פסולה. על פי הצעת החוק, יושב ראש ועדה קרואה, או לחבר בה, מותר להתמודד בבחירות באותה עיר ללא תקופת צינון.
החוק עורר מחלוקת כיוון שהוא מיטיב עם ראש הוועדה הקרואה הנוכחי בעיר בועז יוסף, ולמעשה מאפשר לו להתמודד בבחירות הקרובות. לאחר דיון של חמש שעות, הומלץ ליוסף, שלא להתמודד בבחירות הקרובות לראשות עיריית טבריה והוא בתגובה דחה את ההצעה. הדיון התנהל בהרכב מורחב של תשעה שופטים.
ראש האגף הכלכלי בתנועה לאיכות השלטון עו"ד תומר נאור הגיב לאחר הפסיקה: "שופטי בג"ץ עמדו במהלך הדיון על הבעייתיות הרבה בחקיקה הפרסונלית והמושחתת הזאת, וכעת עקרו את העוקץ מתוכה. החלטת השופטים עושה צדק עם תושבי טבריה והמועמדים לראשות העיר".
יו"ר התנועה לאיכות השלטון עו"ד אליעד שרגא אמר: "העבריין חמישה כוכבים דרעי צריך להבין את מגבלות כוחו המושחת. בית המשפט מסמן לדרעי ולממשלה המושחתת הזאת שיש גבול לכל תעלול. זוהי העתירה הראשונה מבין ארבע עתירות של התנועה לאיכות השלטון נגד חוקי ההפיכה המשטרית, ואנו מקווים להמשיך ולנצח, עד שהאיום על הדמוקרטיה יוסר".
נשיאת בית המשפט העליון, השופטת אסתר חיות, אמרה היום בדיון על בג"ץ טבריה: "זה חוק פרסונלי כי הוא תפור למידותיה של העיר". המשנה לנשיאה השופט עוזי פוגלמן: "השלטון המרכזי התערב והקנה יתרון למועמד שהוא מינה". חיות הוסיפה: "הייעוץ המשפטי של הכנסת חשב שבגלל קשיים מאד משמעותיים של שינוי כללי המשחק והפרסונליות ראוי שהחוק יחול רק בבחירות הבאות. חברי הכנסת החליטו אחרת באמירה מפורשת שזה נדרש עכשיו בגלל טבריה. צריך להצדיק את זה, זה קצת קשה".
ארץ. עיר. שכונה | האזינו להסכת "עוד יום"
נציגי היועמ"שית יציגו גם את עמדת שר הפנים משה ארבל, הסבור שיש לדחות את העתירות. רון קובי, ראש עיריית טבריה לשעבר, שבג"ץ אישר בעבר את הדחתו מהתפקיד, ביקש להצטרף ולטעון בעד פסילת החקיקה, ואושר לו גם להגיש טיעונים בכתב. היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, סבורה כי מדובר בחוק פגום כיוון שהוא נוצר בזמן תקופת הבחירות ולטובתו של אדם מסוים. לדבריה, אין לבטלו כעת - אבל לעשות זאת החל מהבחירות הבאות.
לפני כשבועיים, פרסמנו בכאן חדשות כי בג"ץ הוציא צו על תנאי בעתירות נגד החקיקה. העותרים, התנועה לטוהר המידות והמתמודדת על ראשות עיריית טבריה שני אילוז, טענו שהחוק נועד לאפשר ליוסף, כמקורבו של דרעי, להתמודד בבחירות בעיר בלי תקופת צינון.