פרסום ראשון: ההתסדרות הרפואית עתרה לבג"ץ בדרישה להחריג את מערכת הבריאות מביטול עילת הסבירות ולתת צו ביניים, המורה על עיכוב יישום החוק שהעבירה הכנסת.
על פי העתירה, ארגון הרופאים דורש להחריג את כל מה שקשור להחלטות בתחום הבריאות, המחייבות הפעלת שיקול דעת מקצועי רפואי והחלטות שיש להן השפעה ישירה על מערכת הבריאות - המטופלים, הרופאים וזכויותיהם - עד למתן פסק דין סופי בעתירה זו.
הרופאים כותבים בעתירה כי ביטול עילת הסבירות הוא מהלך הרה אסון המאיים על תפקודה ויציבותה של מערכת הבריאות. הם מפרטים בעתירה עד כמה ביטול עילת הסבירות פוגע בבריאות: מינויים לא מקצועיים, פיטורים שרירותיים של אנשי מקצוע, אובדן עצמאות ושיקול דעת רפואי, הסתרת מידע מהציבור או הפצת מידע שגוי. "כל אלו", מציינת ההסתדרות הרפואית בעתירה, "יפגעו באמון ברופא כאיש מקצוע".
עוד בנושא
עוד נכתב: "לא ניתן יהיה לקיים מערכת בריאות שוויונית, איכותית שפועלת במקצועיות, ההחלטות עלולות ללקות בשיקולים זרים, תוך משוא פנים ופגיעה בשוויון".
בעתירה מדגישים הפונים כי העתירה מגובה על ידי רוב רובם של הרופאות והרופאים בישראל: "החוק לביטול עילת הסבירות יביא לפגיעה אנושה וישירה בתפקוד מערכת הבריאות. בהיעדר עילת הסבירות, מערכת הבריאות, שחיי אדם תלויים בהפעלתה, תחדל להיות מחויבת על פי חוק למלא את תפקידה, כנאמנת הציבור".