משבר בצפון: עשרות ילדים בחינוך המיוחד לא יוכלו לפתוח את שנת הלימודים

משבר בצפון: האם החינוך המיוחד לא יפתח את שנת הלימודים?
חשש ששני בתי ספר על אזוריים לילדים עם צרכים מיוחדים במטה אשר לא יפתחו את שנת הלימודים • "נאלצים להיכנס לגירעון בשל קיצוץ בתקצוב של אגרת תלמידי החוץ - לא נוכל לאפשר את פתיחת שנת הלימודים", אמר ראש המועצה בפנייתו למ"מ מנכ"ל משרד החינוך
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
שביתה
צילום: ללא קרדיט

חשש ששני בתי ספר על אזוריים לילדים עם צרכים מיוחדים בצפון הארץ לא יפתחו את שנת הלימודים בטענה כי הם "נאלצים להיכנס לגירעון בשל קיצוץ בתקצוב של אגרת תלמידי החוץ", כך פורסם היום (שלישי) בתוכנית "בנימיני וגואטה" בכאן רשת ב. 

במועצה האזורית מטה אשר פועלים שני בתי ספר על אזוריים לחינוך מיוחד, באחד 90 תלמידים, מתוכם רק 12 תושבי המועצה. בשני, 48 תלמידים, מתוכם רק 3 תושבי המועצה. המועצה האזורית מפעילה את בתי הספר עבור משרד החינוך ומקבלת בעבור כל תושב חוץ אגרה. אלא שהאגרה הזו צומצמה דרמטית בשנים האחרונות. באחד מבתי הספר מ-19.5 אלף שקל לתלמיד ל-11 אלף שקל. בשני מ-16.5 אלף שקל לעשרת אלפים שקלים. לפיכך, במועצה טוענים כי פתיחת בתי הספר תביא לגירעון בסך כולל של כ-550 אלף שקלים.

ראש המועצה משה דוידוביץ' שלח כמה מכתבים למ"מ מנכ"ל משרד החינוך בעניין. לכאן חדשות מסר דוידוביץ' כי "מדובר באבסורד מצד משרד החינוך שיפגע באוכלוסייה של תלמידי החינוך המיוחד. בתי הספר חורשה ומיתר הקולטים תלמידי מכל ישובי הצפון, נאלצים בעל כורחם להכנס לגרעון בשל קיצוץ בתקצוב של אגרת תלמידי החוץ. אני מצפה לפתרון מיידי, אחרת לא נוכל לאפשר את פתיחת שנת הלימודים".

ממשרד החינוך נמסר: "מבנה תעריפי החיוב של אגרת לימודי החוץ בחינוך המיוחד התבסס על נוסחת חישוב משנת 2006 אשר נשחקה ואינה תואמת עוד את ההוצאות בפועל של אחזקת בתי ספר לחינוך מיוחד. לשם כך הוקמה וועדת היגוי לנושא תלמידי חוץ, המשותפת למשרד ולשלטון המקומי. כמו כן, המשרד שכר משרד רואה חשבון שביצע עבור ועדת ההיגוי סקר הוצאות תפעול מקיף. בסקר השתתפו 60 בתי ספר לחינוך מיוחד מרשויות שונות.

"בשנת 2022 הגיש משרד רואה החשבון את מסקנותיו וממצאי הסקר לבחינה של וועדת ההיגוי המשותפת למשרד החינוך, השלטון המקומי, השלטון האזורי, איגוד מנהלי מחלקות חינוך, איגוד הגזברים ונציגי רשויות נוספות ביניהם עירית תל אביב ועירית ירושלים. לאחר שהוועדה בחנה ובדקה באופן יסודי את הנתונים והממצאים שנאספו, אישרה הוועדה פה אחד את מבנה התעריפים המעודכן באופן שמשקף את הוצאות התפעול של הרשויות. במסגרת דיוק מודל החישוב של עלויות התפעול הבסיסיות ושל רכיבי תשלום נוספים, חלה הפחתה בסכום המחושב בחלק מקטגוריות התשלום ובמקביל חלה עלייה בקטגוריות תשלום אחרות. השינוי שבוצע באגרת לימודי החוץ מחויב מהמציאות ומשקף נאמנה את הנתונים של מוסדות החינוך כפי שנדגמו על ידי רואה החשבון".

הפופולריים