משפט נתניהו התחדש לאחר סיום הפגרה והתובעת הראשית - בחופשה

משפט נתניהו התחדש עם סיום הפגרה והתובעת הראשית - בנופש
המשנה לפרקליט המדינה נפשה בחוץ לארץ כ-100 ימים בשנתיים האחרונות, ולא בזמני פגרה. בנוסף, נעדרה מעדותו של עד המדינה פילבר - בגלל חופשה בחוץ לארץ
מחבר אבישי גרינצייג מחבר אבישי גרינצייג
Getting your Trinity Audio player ready...
ליאת בן ארי
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

הדיונים במשפט האלפים בו נאשם ראש הממשלה בנימין נתניהו התחדשו הבוקר (רביעי) כחלק מפתיחת שנת המשפט החדשה, עם סיום פגרת הקיץ. עם זאת, התובעת הראשית במשפט והמשנה לפרקליט המדינה ליאת בן ארי, טסה לחופשת סקי בחוץ לארץ, לאחר סיום הפגרה הארוכה.

המשמעות הינה שבן ארי נעדרת מהדיונים עקב אי שהותה בארץ השבוע, וגם שבוע הבא, וזה לא אירוע חד פעמי. בן ארי נעדרה בעבר מהשימוע של נתניהו, מכיוון שטסה לספארי באפריקה. גם בזמן עדותו של עד המדינה שלמה פילבר, הייתה התובעת הראשית בחופשה בחוץ לארץ.

לאחרונה, התובעת הראשית בתיק, טסה לחופשה בגלפגוס בזמן ימי דיונים, והיו לא מעט טיסות נוספות לשלל יעדים בעולם, תוך כדי ניהול המשפט של ראש הממשלה ודיונים אחרים. כמו כן, העובדים שכפופים לבן ארי נדרשו להתייצב לעבודה כרגיל, ושמרו את החופשה שלהם לימי הפגרה.

לעובדי מדינה יש זאת הזכות לנפוש, אך במקרים הללו הפרקליטה הבכירה והתובעת הראשית, קיימה חופשות בימי דיונים. לדברי צמרת המשפטים, בן ארי שהתה בחוץ לארץ בשנתיים האחרונות למעלה מ-100 ימים, שלא היו בזמן הפגרה. את תגובת המשנה לפרקליט המדינה בן ארי, לא ניתן היה להשיג.



הפופולריים