לוין בריאיון לכאן חדשות: "אשמח שתינתן לי הסמכות לפטר את היועמ"שית"

לוין בריאיון: "אשמח שתינתן לי הסמכות לפטר את היועמ"שית"
אחרי הדיון בבג"ץ על חוק הנבצרות, התראיין שר המשפטים לחדשות הערב בכאן 11 ותקף גם את השופטים: "מצפה מהם לכבד את החוק ולא לקחת סמכויות שאין להם" | צפו
מחבר טלי מורנו מחבר טלי מורנו
Getting your Trinity Audio player ready...
יריב לוין
צילום: כאן חדשות

"אשמח שתינתן לי הסמכות לפטר את היועמ"שית", כך אומר היום (חמישי) שר המשפטים יריב לוין בריאיון לטלי מורנו, מיכאל שמש ואבישי גרינצייג בכאן 11, לאחר הדיון היום בבג"ץ הנבצרות

השר לוין התייחס לדיון היום בבג"ץ הנבצרות ותקף את עצם קיומו: "אני חושב שזה דיון שלא היה צריך להתקיים. לא היה צריך להיות דיון כזה במדינה דמוקרטית, שבית משפט ידון במשהו שהוא לא בסמכותו. זה אנטי דמוקרטי, לבית המשפט אין את המסכות לדון בחוקי יסוד".

"מצפה מהשופטים לכבד את החוק ולא לקחת סמכויות שאין להם", אמר שר המשפטים, "במדינה דמוקרטית בוחרים פרלמנט והוא זה שקובע את החוקים. בית משפט מפרש חוקים ואל מבטל אותם. הוא לא מחליט במקום העם מי יהיה ראש ממשלה".  

שר המשפטים הסביר כי "נבצרות בכל מדינה דמוקרטית זו הכרעה פרלמנטרית ולא שיפוטית. עד היום לא הייתה הסדרה של הדבר הזה בחוק. היה ברור שזה רק במסגרת פרלמנטרית - במסגרת הצבעת אי-אמון".  

"אי אפשר להשלים עם מצב שפקיד לוקח סמכות כזאת"

לוין תקף את בהרב מיארה והסביר מדוע הקואליציה תיקנה את חקו יסוד הנבצרות. "ליועצת המשפטית אסור לעסוק בנבצרות ראש ממשלה. זה רק בסמכות הכנסת. אחרי שהיא אמרה שהיא עשויה עוד לעסוק בזה, באה הכנסת ותיקנה את הדברים".

"אי אפשר להשלים עם המצב שפקיד ירצה לקחת לעצמו את הסמכות להוציא לנבצרות ראש ממשלה שנבחר. אי אפשר להשלים עם זה עכשיו ולא בשום כנסת. מרגע שהיא לא אמרה את המובן מאליו (שלא תעסוק בנבצרות) הכנסת באה לתקן את זה", אמר שר המשפטים.   

"אנחנו במצב שיש לנו ייעוץ משפטי שהוא לעומתי", אמר לוין, "במצב שאין יחסי עבודה תקינים ואמון. אני אשמח שתהיה לי סמכות (לפטר את היועצת המשפטית) כזאת, אבל אין לי סמכות כזאת".  

לוין נשאל על הריאיונות שהעניק ראש הממשלה נתניהו בארצות הברית, בהם נשמע מבקר חלקים ברפורמה המשפטית שמוביל השר. "הוא לא אמר שהרפורמה רעה, דיבר רק על פסקת ההתגברות. הוא הוציא הודעת הבהרה ברורה. הוא נותן בי שיתוף פעולה מלא איתי, הוא נותן לי גיבוי מלא", הדגיש לוין.

 

 

הפופולריים