היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, מתנגדת לנוסח תיקון התקנות לשעת חירום שיעלה הערב (שני) להצבעה בקבינט המדיני- ביטחוני. מטרת התיקון הינה לאפשר את סגירת ערוץ אל-ג'זירה.
על פי הנוסח החדש לתקנות שעת חירום, שעולה הערב להצבעה בישיבת הקבינט המדיני-ביטחוני, בסמכותו של שר התקשורת לסגור ערוץ זר שפוגע באופן ממשי בביטחון המדינה לאחר שקיבל את אישור הקבינט: "שר התקשורת רשאי, באישור ועדת שרים לענייני ביטחון לאומי, להורות בצו על ההוראות המפורטות בתקנה זו, אם שוכנע כי שידוריו של ערוץ זר המשדר בישראל פוגעים באופן ממשי בביטחון המדינה".
כחלק מכך, היועמ"שית הגישה מספר הסתייגויות, כאשר ישנן שתים מרכזיות: ראשית, בהרב מיארה מתנגדת למתן הסמכות לשר התקשורת באישור הקבינט - לטענתה, מדובר בסמכות שצריכה להיות נתונה בידי שר הביטחון. בנוסף, היא מציינת כי לא כתוב בתקנות החדשות כי הצו דורש אישור של בית המשפט המחוזי.
שר התקשורת שלמה קרעי הגיב לדברים וקרא לחברי הקבינט לאשר את תיקון התקנות, חרף התנגדות היוע"משית: "אני קורא לחברי הקבינט לאשר זאת בכל מקרה. אנחנו במלחמה! מי שירצה, יגיש בג"צ אחרי זה, אבל את התחנה הזו סוגרים עכשיו!". עוד הוסיף השר: "פשוט טירוף הדעת". בתגובה, היועמ"שית הבהירה: "יוצג לקבינט נוסח תקנות שעת חירום המסמיכות את שר הביטחון, באישור הקבינט, לסגור משרדים ולמנוע שידורים בישראל של כלי תקשורת זר הפוגע בביטחון המדינה".
בתוך כך, המוסד תומך בסגירת אל-ג'זירה בישראל, בטענה שהערוץ פוגע בפעילות צה"ל ומסכנת את הכוחות הלוחמים. על פי מידע שהגיע היום לידי כאן חדשות, נטען כי כתבי אל ג׳זירה חושפים את שטחי הכינוס של החיילים בזמן המלחמה בדרום ומיקומים רגישים נוספים. הרמטכ"ל הרצי הלוי, שר הביטחון יואב גלנט והמל"ל תומכים בסגירת הערוץ, שמושבו בקטר ומשדר בשפה הערבית והאנגלית. כמו כן, גם משרד החוץ הביע תמיכה בסגירתו, על אף שבעבר התנגד נחרצות למהלך שכזה. השב״כ מחזיק בעמדה מסויגת ואומר שקשה לבסס את עבירת ההסתה, אך אין לו התנגדות לסגירת הערוץ בישראל.