משרד המשפטים ופרקליטות המדינה טרם קיבלו החלטה בדבר המשך משפטן של ארבע תושבות הצפון בשנות ה-20 לחייהן שהשתחררו אתמול מבתי הכלא הביטחוניים במסגרת עסקת החטופים. כך פורסם היום (חמישי) בכאן רשת ב.
> אזרחים וחיילים: רשימת החטופים המלאה
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> איחוד משפחות: הפעימה השישית של שחרור החטופים
הארבע, נדין שיבלי, אללא שחאדה, לנה אבו סלאח וריתא מוראד, נעצרו לאחר ה-7 באוקטובר בעקבות תכנים שפרסמו ברשתות החברתיות אשר מביעים תמיכה במתקפה הרצחנית של חמאס. גורם המעורה בפרטים מסר לכאן חדשות כי ההחלטה לשחררן התקבלה במהירות כך שלא היה ניתן לדון בשאלת המשך משפטן, אך העריך כי בסופו של דבר ההליכים נגדן יופסקו.
בין היתר, שחאדה, תושבת יפיע, פרסמה תמונות של מחבלי חמאס בחשבון האינסטגרם שלה עם הכיתוב: "זכרו את התאריך הזה טוב וזכרו את השעה המדויקת". בהמשך, פרסמה תמונה נוספת של אחת החטופות וכתבה:"הייתי רוצה להתרגש קצת אבל זה מעט לעומת מה שנעשה בילדי עזה". בנוסף, לנה אבו סלאח, תושבת מג'אר, פרסמה סטורי בתוספת הכיתוב: "הכיבוש הוא גידול סרטני ממאיר, אפשר להסיר אותו רק על ידי התנגדות".
כמו כן, חלק מהאסירות הביעו התנגדות להשתחרר מהכלא כחלק מהעסקה עם חמאס. עורך דינה של מוראד, אחמד מסלאחה, אמר לכאן חדשות: "אני מעריך שהיא ממילא הייתה משתחררת בימים הקרובים, וההודעה שהיא משתחררת בעסקת חילופי שבויים הייתה בשורת איוב. היא גינתה את חמאס בכל החקירות שלה והיא לא רוצה להיות בחיים קלף מיקוח ולא רוצה להיות מוצגת כנכנס של חמאס".
בתוך כך, גם בין האסירים שצפויים להשתחרר היום במסגרת הפעימה השישית של עסקת החטופים, יש המתנגדים להכלל בעסקה. אחת מהן היא מיה יונס מערערה, שנעצרה בגין תמיכה בחמאס. עורך דינה אמר: "אני רוצה שבסופו של דבר היא תגיע הביתה אבל לא מברך על שחרור מהסוג הזה של הלקוחה שלי".