לאחר שלא הועברו תקציבים, בתי החולים הפסיכיאטרים בארץ נאלצים לצמצם את שירותיהם, לקצר בימי האשפוז של מטופלים ולהפסיק לקבל מטופלים חדשים. כך סיפרו היום (שני) ד"ר קרן גינת, מנהלת מרכז לבריאות הנפש "מזור" בעכו וד"ר שמואל הירשמן, יושב ראש הפורום מנהלי בתי החולים בתוכנית "יומן הבוקר" עם אריה גולן בכאן רשת ב.
> עקבו אחרי ערוץ הווטסאפ של כאן חדשות
התקציבים למרכזי בריאות הנפש לא עברו, והמנהלים סיפרו על תחושת הייאוש וההשלכות הקשות. "מה רוצים? שאנשים יתאבדו?", אמרה מנהלת מרכז לבריאות הנפש "מזור". "אנחנו צועדים בעיניים פקוחות לוועדת החקירה הבאה". יושב ראש פורום מנהלי בתי החולים הפסיכיאטרים, ד"ר שמואל הירשמן, אמר כי בבתי החולים החלו לקצר את משך האשפוז של מטופלים, לפני החלמתם המלאה, ולא לקבל מטופלים חדשים במרפאות חוץ.
משרד הבריאות מעריך כי 250 אלף אנשים נמצאים בסיכון לפתח פוסט טראומה, ודרש מהאוצר לתקצב את תוכניות בריאות הנפש בשני מיליארד שקלים. התקציב לשנת 2024 עדיין לא נסגר, ולכן לא החלטה סופית בעניין טרם התקלה. המכון הלאומי לחקר מדיניות הבריאות מעריכים כי 600 אלף איש בסיכון לפתח הפרעה נפשית בעקבות המלחמה. בעמותת ער"ן שנותנת מענה נפשי ראשוני, התקבלו 82 אלף פניות מאז תחילת המערכה.